Τι συζήτησε ο Τσίπρας με τον διάδοχο του Αμπου Ντάμπι

ΤΙ ΕΙΠΕ ΜΕ ΤΟΝ ΓΑΛΛΟ ΠΡΟΕΔΡΟ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο της Διεθνούς Διάσκεψης για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς σε Περιοχές Συγκρούσεων, συναντήθηκε με τον Διάδοχο του Αμπού Ντάμπι, Σεΐχη Μοχάμεντ Μπιν Ζάγεντ αλ Νάχιαν, συνοδευόμενο από τον Υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ).

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκε εκτενώς η ενίσχυση των διμερών, διπλωματικών και οικονομικών σχέσεων Ελλάδας και ΗΑΕ.

Ο Πρωθυπουργός και ο Διάδοχος αναφέρθηκαν ειδικότερα στη θετική πορεία των επενδύσεων των Εμιράτων στην Ελλάδα, και στην προοπτική περαιτέρω προώθησης των επενδύσεων, ενόψει και της σύγκλησης της 3ης Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας – ΗΑΕ, τον ερχόμενο Φεβρουάριο, στο Αμπού Ντάμπι.

Στο πλαίσιο αυτό, συζήτησαν την προοπτική ανταλλαγής επισκέψεων σε ανώτατο επίπεδο το επόμενο διάστημα. 

ασδφασ

 

ασδφασδφ

 

345345

 

454

 

23423424

 

ασδφασδφ

 

23423423

 

ασδφασδφ

 

234234

 

234234234

 

234234234

 

ασδφασφασδ

 

23423423

 

234234

 

24234

 

23423

Συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Γαλλίας

Στο περιθώριο της «Διεθνούς Διάσκεψης για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς σε Περιοχές Συγκρούσεων» που διεξάγεται στο Αμπού Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Φρανσουά Ολάντ.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος. Στο πλαίσιο αυτό, τονίστηκε από κοινού ότι είναι επιβεβλημένη η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο ως το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου και η ληψη μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους ως το τέλος του έτους.

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Γαλλίας συζήτησαν για την αναβάθμιση των οικονομικών σχέσεων Ελλάδας με Χώρες του Περσικού Κόλπου.
Συζητήθηκαν, επίσης, οι σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας και τονίστηκε η σημασία συνέχισης της εφαρμογής της Συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας και της δράσης του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, καθώς και βελτίωσης του κλίματος.

Υπό το πρίσμα της επικείμενης επίσκεψης του Προέδρου Ολάντ στην Κύπρο, καλωσορίστηκε η επανεκκίνηση των συνομιλιών για το Κυπριακό και συζητήθηκαν οι εξελίξεις στο ζήτημα. Υπογραμμίστηκε, στο πλαίσιο αυτό, η σημασία του Κυπριακού για τις σχέσεις ΕE- Τουρκίας.
Παράλληλα, τονίστηκε η ανάγκη να τερματιστεί η επιθετική ρητορική εκ μέρους της γείτονος.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...