«Τον Ιούλιο πολύ νωρίς τον Σεπτέμβριο πολύ αργά»

«Τον Ιούλιο πολύ νωρίς τον Σεπτέμβριο πολύ αργά»
«Τον Ιούλιο πολύ νωρίς τον Σεπτέμβριο πολύ αργά»


09/05/2020 – 16:02

Ποιοι και γιατί εισηγούνται στον Μητσοτάκη πρόωρες εκλογές – Η μεγάλη ύφεση, η ανεργία και η κατάρρευση ζωτικών πυλώνων της οικονομίας, πυροδοτούν σενάρια για κάλπες μέσα στο καλοκαίρι

Τον Ιούλιο μπορεί να είναι νωρίς αλλά τον Σεπτέμβριο είναι πολύ αργά.

Την εκτίμηση αυτή διατύπωσε κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μαξίμου για το ενδεχόμενο προσφυγής σε πρόωρες εκλογές.

Οι δημοσκοπήσεις που πραγματοποιούνται πλέον σε καθημερινή βάση εμφανίζουν την κυβέρνηση να υπερέχει τόσο στην πρόθεση ψήφου όσο και στα ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Αυτό ακριβώς οδηγεί στενούς συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη και κορυφαίους υπουργούς να εισηγούνται προσφυγή σε εκλογές αδιαφορώντας για τις συνέπειες μιας διπλής εκλογικής αναμέτρησης στην κατεστραμμένη έτσι κι αλλιώς οικονομία της χώρας.

Το ερώτημα είναι γιατί κάποιοι στο Μαξίμου βιάζονται να στήσουν κάλπες αφού η κυβέρνηση έχει μπροστά της μια καθαρή τριετία.

Τα επιχειρήματα που προβάλουν για την αναγκαιότητα των εκλογών παρά το γεγονός ότι ακόμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντιστέκεται στις σειρήνες, είναι τα ακόλουθα.

Μέσα στους επόμενους μήνες η ανεργία θα εκτοξευτεί σε πρωτοφανή επίπεδα. Συντηρητικές εκτιμήσεις μιλάνε για τριακόσιες χιλιάδες εργαζόμενους που θα προστεθούν στη λίστα των ανέργων.

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας βρίσκονται σε κατάσταση ολοκληρωτικής κατάρρευσης.

Το μέγεθος της ύφεσης θα ξεπεράσει το 10% παρά τις εκτιμήσεις του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος για ύφεση 4%.

Η βαριά βιομηχανία του τουρισμού θα υποστεί καταστροφικές συνέπειες. Όλοι αντιλαμβάνονται το πολιτικό κόστος από το γεγονός ότι τρεις χιλιάδες ξενοδοχεία δεν πρόκειται να ανοίξουν τη φετινή σεζόν.

Οι αεροπορικές και μεταφορικές εταιρείες θα αντιμετωπίσουν προβλήματα βιωσιμότητας και θα αναγκαστούν να απολύσουν χιλιάδες εργαζόμενους.

Οι τράπεζες θα φορτωθούν με νέα κόκκινα δάνεια με αποτέλεσμα να είναι περιορισμένη η χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας.

Αυτοί που προτείνουν την προσφυγή στις κάλπες μέσα στο καλοκαίρι υποστηρίζουν ότι η εικόνα που παρουσιάζεται σήμερα στις δημοσκοπήσεις είναι πρόσκαιρη.

Γιατί μετά τον φόβο για την πανδημία το συναίσθημα που θα κυριεύσει την κοινωνία είναι η οργή για τη φτώχεια και την ανεργία.

Κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος είπε χαρακτηριστικά: Αυτές τις δημοσκοπήσεις που βλέπετε τώρα ετοιμαστείτε να τις διαβάσετε τον χειμώνα ανάποδα εννοώντας ότι η φθορά της κυβέρνησης θα είναι ραγδαία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται πλέον εγκλωβισμένος και γι΄ αυτό δεν έχει πάρει τις τελικές αποφάσεις. Φοβάται το ενδεχόμενο της κοινωνικής αντίδρασης με κίνδυνο οι εκλογές να καταλήξουν σε μπούμερανγκ.

Γιατί η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις δεν θέλει εκλογές γιατί τις θεωρεί επιζήμιες για την οικονομία και τη χώρα.

Σε κάθε περίπτωση κυβέρνηση και αντιπολίτευση ετοιμάζονται για κάλπες χωρίς μέχρι τώρα ο πρωθυπουργός να έχει πάρει την τελική απόφαση.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...