Τον λένε Kirobo, είναι ρομπότ και μίλησε στο διάστημα (ΒΙΝΤΕΟ)

Τον λένε Kirobo, είναι ρομπότ και μίλησε στο διάστημα (ΒΙΝΤΕΟ)
Ο μικρόσωμος Kirobo, το ιαπωνικό διαστημικό ρομπότ που βρίσκεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, μίλησε!

“Ένα μικρό βήμα για τον Kirobo, ένα ακόμα για την ανθρωπότητα” .

“Στις 21 Αυγούστου του 2013, ένα ρομπότ έκανε ένα μικρό βήμα για ένα λαμπρότερο μέλλον για όλους”, είπε ο Kirobo στο βίντεο που τον δείχνει μέσα στον διαστημικό σταθμό να κινεί στον αέρα τα πόδια του σε πλήρη έλλειψης βαρύτητας.

Το εν λόγω βίντεο, δόθηκε χθες στη δημοσιότητα στο πλαίσιο της προώθησης της υποψηφιότητας του Τόκιο να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς του 2020 και κατά τη διάρκεια παρουσίασης λίγο πριν από την σύνοδο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής στο Μπουένος Άιρες που θα αποφασίσει για την διοργανώτρια πόλη.

Ο μικρόσωμος Kirobo- το ιαπωνικό διαστημικό ρομπότ της Dentsu και του Πανεπιστημίου του Τόκιο που βρίσκεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, είπε τις πρώτες του λέξεις, απευθύνοντας χαιρετισμό του προς τους κατοίκους της Γης- και αποτίοντας φόρο τιμής στον Νηλ Άρμστρονγκ.

Το ύψος του Kirobo είναι μόλις 34 εκατοστά και το βάρος του ένα κιλό. Εκτοξεύτηκε στο Διάστημα στις 4 Αυγούστου, με διαστημικό σκάφος που μετέφερε προμήθειες στον σταθμό, στον οποίο έφτασε στις 10 Αυγούστου.

Σχεδιάστηκε στο πλαίσιο μίας μελέτης πάνω στο πώς ένας μη ανθρώπινος σύντροφος μπορεί να παρέχει συναισθηματική υποστήριξη σε άτομα που μένουν απομονωμένα για μεγάλα χρονικά διαστήματα και θα κρατά αρχείο των συζητήσεών του με τον Κοΐτσι Ουακάτα, τον πρώτο Ιάπωνα αστροναύτη που αναλαμβάνει τη διοίκηση του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού.

Στόχος είναι η εξέταση του ενδεχομένου συνύπαρξης ανθρώπων και ρομπότ στο μέλλον. Οι συζητήσεις θα λαμβάνουν χώρα στο τμήμα “Kibo” (Ελπίδα) του Σταθμού.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...