Τον φυλάκισαν για ένα χρέος που είχε πληρώσει

Τον φυλάκισαν για ένα χρέος που είχε πληρώσει
Απίστευτη περιπέτεια για Πατρινό ο οποίος επέστρεφε με την οικογένειά του από Θεσσαλονίκη και κρατήθηκε στην Ασφάλεια για μία δικαστική οφειλή… την οποία είχε πληρώσει! Κι όλα αυτά επειδή στα κομπιούτερ της Αστυνομίας δεν είχε περάσει η εδώ και μήνες… εξοφλητική απόδειξη από την Εισαγγελία Πατρών.

Ο πατρινός έπεσε σε «μπλόκο» λίγο έξω από την Άρτα και οι αστυνομικοί τον ενημέρωσαν πως θα έπρεπε να τους ακολουθήσει στο τμήμα, αφού διαπιστωνόταν μία «εκκρεμότητα» με το ελληνικό δημόσιο. Ο Πατρινός τους ακολούθησε, αν και δεν μπορούσε να καταλάβει τι ήταν αυτό που του έλεγαν. Μαζί του και τα μέλη της οικογενείας του.

Όταν έφθασαν στο Αστυνομικό Μέγαρο της Αρτας, του δήλωσαν πως… φαινόταν μία οφειλή για μία δικαστική ποινή 2 μηνών! «Μα την έχω πληρώσει! Αυτό έχει εδώ και πάρα πολύ καιρό» τους ενημέρωσε ο Πατρινός αλλά οι αστυνομικοί… δεν τον πίστευαν! Δεν τον πίστεψαν και όταν επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον δικηγόρο του ο οποίος τους είπε… μέχρι και τον αριθμό της απόφασης που «αθώωνε» τον πελάτη του! Τίποτα εκείνοι! Του ζητούσαν χαρτί… από την Εισαγγελία Πατρών! Η ώρα όμως είχε φθάσει 3.30 το απόγευμα και τα γραφεία είχαν κλείσει!

Και τότε ο Πατρινός ενημερώθηκε πως… θα έπρεπε να παραμείνει κρατούμενος στην Ασφάλεια έως ότου ανοίξει το πρωί η Εισαγγελία και… ενημερωθούν για το αν έχει εξοφλήσει την οφειλή του. Τι να κάνει ο άνθρωπος, έστειλε την οικογένειά του… με λεωφορείο στην Πάτρα και εκείνος παρέμεινε κρατούμενος. Στο αστυνομικό μέγαρο λίγο έλειψε να γίνει και φασαρία καθώς αστυνομικοί τον πληροφόρησαν πως θα έπρεπε όλη τη νύχτα… να την περάσει στο κρατητήριο! Λες και ήταν ο… Πάσσαρης! Ο «κρατούμενος» δήλωσε πως… αντιμετωπίζει προβλήματα και πως η Αστυνομία θα είναι υπεύθυνη για ότι και αν του συμβεί! Τότε ο αξιωματικός υπηρεσίας ζήτησε να φθάσει… ψυχολόγος από το Νοσοκομείο, ώστε να γνωματεύσει για την κατάσταση της υγείας του ήδη ταλαιπωρημένου και φανερά εκνευρισμένου Πατρινού. Οντως ο ψυχολόγος τον εξέτασε και πρότεινε στους ένστολους… να μην τον κλείσουν στο κρατητήριο γιατί ήδη τα νεύρα του είχαν ταραχθεί από την περιπέτειά του.

Τα «τζιμάνια» του είπαν να φύγει!

Ολη τη νύχτα ο Πατρινός έμεινε στο Αστυνομικό Μέγαρο… φρουρούμενος και τελικά το πρωί της επόμενης μέρας οι αστυνομικοί κατάφεραν να επικοινωνήσουν με την Εισαγγελία Πατρών απ΄ όπου ενημερώθηκαν πως δεν συνέτρεχε κανένας λόγος κράτησης του Πατρινού. «Είστε ελεύθερος» του είπαν και τον άφησαν να φύγει! Τα «τζιμάνια» της Αρτας είχαν κάνει το θαύμα τους! Ποιος αλήθεια τον αποζημιώνει για τα χρήματα που ξόδεψε ώστε η οικογένειά του να επιστρέψει με λεωφορείο στην Πάτρα; Για την παράνομη κράτησή του στην Ασφάλεια; Για την ταλαιπωρία και το ψυχολογικό σοκ που υπέστη; Και όλα αυτά επειδή στην Ελλάδα εξακολουθεί να υπάρχει «χάος» στη συνεννόηση δημοσίων υπηρεσιών.

dete.gr

ΚΟΙΝΩΝΙΑΠηγή:http://www.briefingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...