Τουλάχιστον 31 νεκροί από πυρκαγιά σε επιβατηγό πλοίο στις Φιλιππίνες

Τουλάχιστον 31 άνθρωποι –ανάμεσά τους και ένα βρέφος 6 μηνών– έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά που ξέσπασε σε επιβατηγό πλοίο στα ανοικτά της επαρχίας Μπασίλαν, στις νότιες Φιλιππίνες, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές, μετά τον εντοπισμό επιπλέον πτωμάτων στο απανθρακωμένο εσωτερικό του φέρι μπόουτ.

«Αρχικά καταγράψαμε 13 νεκρούς, στη συνέχεια άλλους 18, συνολικά αυτή τη στιγμή 31 νεκρούς», δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας Τζιμ Σάλιμαν.

Κάποιοι από τους νεκρούς πνίγηκαν, ενώ άλλοι απανθρακώθηκαν, σημείωσε από την πλευρά του ο Ρεχάρντ Μάρφε, επικεφαλής του λιμενικού της επαρχίας Μιντανάο.

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της πυρκαγιάς που ξέσπασε περίπου στις 23:00 χθες Τετάρτη το βράδυ (18:00 ώρα Ελλάδας), την ώρα που πολλοί επιβάτες κοιμόντουσαν στις κλιματιζόμενες καμπίνες στο κάτω κατάστρωμα του φέρι μπόουτ.

Εξάλλου δεν είναι γνωστός ο συνολικός αριθμός των επιβατών, το οποίο ήταν υπερπλήρες, αλλά το λιμενικό επεσήμανε ότι διασώθηκαν 230 άνθρωποι, ανάμεσά τους 35 μέλη του πληρώματος.

Πυροσβέστες έθεσαν υπό έλεγχο την πυρκαγιά νωρίς σήμερα το πρωί.

Φωτογραφικό υλικό που δημοσιοποίησε το λιμενικό των Φιλιππίνων εικονίζει το πορθμείο, το MV Lady Mary Joy 3, εντελώς κατεστραμμένο από την πυρκαγιά.

«Νόμιζα ότι ονειρευόμουν, αλλά όταν άνοιξα τα μάτια μου, ήταν σκοτεινά και τα πάντα ήταν γεμάτα καπνό», δήλωσε η 46χρονη Μίνα Νάνι στον ραδιοφωνικό σταθμό DZRH.

Εκείνη γλίτωσε πηδώντας από το πλοίο και αφού μοιράστηκε ένα σωσίβιο με έναν άλλον επιβάτη.

Οι Φιλιππίνες, αρχιπέλαγος 7.600 και πλέον νησιών και νησίδων, έχει κακό ιστορικό όσον αφορά την ασφάλεια των θαλάσσιων μεταφορών, καθώς συχνά πλοία μεταφέρουν υπεράριθμους επιβάτες, ενώ πολλές ναυτιλιακές χρησιμοποιούν πεπαλαιωμένα σκάφη. Τα ναυτικά δυστυχήματα είναι συχνά στη χώρα.

Τον Μάιο του 2022, τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν εκδηλώθηκε φωτιά σε επιβατηγό σκάφος με 134 επιβαίνοντες.

Το 1987 περίπου 5.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη χειρότερη ναυτική τραγωδία που έχει καταγραφεί ποτέ εν καιρώ ειρήνης, όταν το υπερπλήρες φέρι μπόουτ Dona Paz συγκρούστηκε με πετρελαιοφόρο στα ανοικτά του νησιού Μιντόρο, νότια της πρωτεύουσας Μανίλα.

ΑΜΠΕ

ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣνεκροίΠΛΟΙΟ

πηγη tempo24



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...