Aυτή είναι η φάση που βρισκόμαστε σήμερα ως προς το θέμα του τουριστικού καταφυγίου και την ένταξή του στο χρηματοδοτικό εργαλείο του Intereg Ελλάδας-Ιταλίας με το ποσό των 1.7 εκατ.ευρώ.

Αναζητούμε σημείωσε ο δήμαρχος Βασίλης Γκίζας,το τμήμα αυτό του έργου που θα πρέπει να εντάξουμε στο πρόγραμμα ώστε αυτό να καταστεί λειτουργικό.Σε αντίθετη περίπτωση,το έργο κινδυνεύει,κάθε έργο που δεν καθίσταται λειτουργικό παύει να χρηματοδοτείται με κίνδυνο να μας ζητήσουν τα χρήματα πίσω.

Ο κ. Γκίζας απαντώντας σε σχετική ερώτηση του δημοτικού συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης Γιώργου Σιαμαντά σχετικά με την πορεία που βρίσκεται το θέμα με το τουριστικό καταφύγιο και τις ενέργειες που ενδεχομένως έχει προχωρήσει η δημοτική αρχή απάντησε ότι τα 1.7 εκατομμύρια ευρώ απαιτούνται για την κατασκευή του βραχίωνα (κυματοθραύστης),τμήμα δηλαδή του τουριστικού καταφυγίου,ενώ θα υπολείπονταν οι εργασίες κατασκευής των υπολοίπων χερσαίων εγκαταστάσεων.

Από τις επίσκεψεις που είχε ο δήμαρχος τόσο σε περιφέρεια,όσο και στο υπουργείο τουρισμού,προσπάθησε να κατανοήσει ποιο τμήμα του έργου με το ποσό των 1.7.εκατομμυρίων θα κατασκευαστεί,ώστε να είναι λειτουργικό.Αυτή είναι η φάση-συμπλήρωσε ο δήμαρχος- που βρισκόμαστε σήμερα,ότι δηλαδή να διαπιστωθεί με σαφήνεια πριν ενταχθούμε στο πρόγραμμα ( είμαστε σε φάση προέγκρισης) ποιο τμήμα του έργου θα κατασκευαστεί ώστε να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση,να είναι πραγματικά λειτουργικό,δηλαδή να προσφέρεται ως τουριστικό καταφύγιο και φυσικά να είναι νόμιμο λαμβάνοντας όλες τις αδειοδοτήσεις.

Οι ενστάσεις του υπουργείου για το έργο

Κατά την επίσκεψη του κ.Γκίζα στο υπουργείου τουρισμού,εκφράστηκαν ενστάσεις για τον υποβιβασμό του έργου από μαρίνα σε τουριστικό καταφύγιο,μιας και στο συγκεκριμένο σημείο είχε χωροθετηθεί-με Φ.Ε.Κ.-μαρίνα,αφού πολιτική του υπουργείου είναι η ανάπτυξη μαρινών στον Κορινθιακό κόλπο και η ενίσχυση του τουρισμού και ότι αυτό που παρουσιάζεται είναι ένα τουριστικό καταφύγιο με το περιτύλιγμα μαρίνας.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...