Τουρκία: Αποσύρθηκε από τις εκλογές στην Κωνσταντινούπολη ένα κεντροδεξιό κόμμα

Ένα κεντροδεξιό κόμμα ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα συμμετάσχει στις νέες δημοτικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον επόμενο μήνα στην Κωνσταντινούπολη.

Οι εκλογές στην Κωνσταντινούπολη θα επαναληφθούν μετά την ακύρωση των προηγούμενων του Μαρτίου, τις οποίες κέρδισε με μικρή διαφορά η αντιπολίτευση.

Ακόμη δεν έχει γίνει σαφές ποιον θα επηρεάσει η μη συμμετοχή του Δημοκρατικού Κόμματος, του Γκουλτεκίν Ουισάλ, το οποίο δεν εξέφρασε τη στήριξή του σε κανέναν από τους υπόλοιπους υποψηφίους για τον δημαρχιακό θώκο στην Κωνσταντινούπολη. Το κόμμα αυτό είχε λάβει περίπου 22.000 ψήφους στις εκλογές της 31ης Μαρτίου.

Ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Εκρέμ Ιμάμογλου κέρδισε τις εκλογές εκείνες με διαφορά 13.000 ψήφων από τον αντίπαλό του του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), όμως στη συνέχεια η νίκη του ακυρώθηκε.

Το ισλαμιστικό κόμμα Saadet («Ευδαιμονία») που έλαβε περίπου 100.000 ψήφους τον Μάρτιο, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα συμμετάσχει στις εκλογές, αν και ο υποψήφιός του την περασμένη εβδομάδα δήλωνε έτοιμος να παραιτηθεί υπέρ του Ιμάμογλου

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...