Τουρκία: Εξέγερση στις φυλακές του Βαν για έλλειψη μέτρων κατά του κορωνοϊού

Τουρκία: Εξέγερση στις φυλακές του Βαν για έλλειψη μέτρων κατά του κορωνοϊού
Τουρκία: Εξέγερση στις φυλακές του Βαν για έλλειψη μέτρων κατά του κορωνοϊού


01/04/2020 – 10:31

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι απώλειες από τη φονική πανδημία

Εξέγερση στις φυλακές της επαρχίας Βαν στην Τουρκία από τροφίμους χθες το βράδυ λόγω της έλλειψης μέτρων προφύλαξης κατά του κορωνοϊού.

Σε βίντεο που ανήρτησε στο twitter, ο βουλευτής του φιλο-κουρδικού κόμματος, Μουράτ Σαρισάτς, οι φωνές των εξαγριωμένων φυλακισμένων χθες όλη τη νύχτα ακούγονταν σε όλη σχεδόν την πόλη του Βαν.

Τούρκος ΥΠΕΣ: Προσπαθούμε να λάβουμε αυστηρότερα μέτρα
Την ίδια ώρα, ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, σε συνέντευξή του στο τουρκικό ιδιωτικό κανάλι Ulke TV, δήλωνε «προσπαθούμε να λάβουμε αυστηρότερα μέτρα πριν είναι πολύ αργά» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Τούρκος υπουργός υποστήριξε ότι η χώρα είχε αρχίσει να λαμβάνει μέτρα προφύλαξης και συνεχίζει να το κάνει καθημερινά, πριν ακόμη εκδηλωθεί η επιδημία του κορωνοϊού.

«Από τις πρώτες κιόλας ημέρες της εκδήλωσης του ιού, η Τουρκία άρχισε να κατασκευάζει νοσοκομεία στα σύνορά της και να τοποθετεί θερμικές κάμερες σε όλα τα αεροδρόμια της», προσθέτοντας ότι έπειτα από τα μέτρα που έχουν ληφθεί, οι μετακινήσεις των ανθρώπων ανάμεσα στις πόλεις έχουν μειωθεί κατά 98,9%, ενώ έχουν τεθεί σε καραντίνα 50 κωμοπόλεις και χωριά.

Αναφορικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας των ηλικιωμένων, ο Σουλεϊμάν Σοϊλού ανέφερε ότι το κράτος ανταποκρίνεται σε όλες τις ανάγκες τους.

«Μαζί με τους ιμάμηδες, τους αστυνομικούς, τη χωροφυλακή, τους δασκάλους και αρκετούς δημοσίους υπαλλήλους, επισκεφθήκαμε τα σπίτια 725.000 ηλικιωμένων και καλύψαμε τις ανάγκες τους», σημείωσε.

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε και στα fake news, που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, λέγοντας ότι το κράτος θα προχωρήσει σε μέτρα.

«Έχουμε εντοπίσει 2.863 λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διαδίδουν ψευδείς πληροφορίες σχετικά με την εξάπλωση του COVID-19 στη χώρα μας. Κάποιοι από αυτούς τους λογαριασμούς σχετίζονται με τις τρομοκρατικές οργανώσεις FETO και DHKP-C», είπε, ενώ συμπλήρωσε ότι έχουν πραγματοποιηθεί 243 έφοδοι σε επιχειρήσεις που υπερ-χρέωναν  τους πελάτες για μάσκες και προστατευτικό εξοπλισμό.

Ο τούρκος υπουργός  Εσωτερικών κάλεσε για άλλη μια φορά τους Τούρκους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους.

98 Τούρκοι στο εξωτερικό έχασαν τη ζωή τους λόγω κορωνοϊού
Εκτός από το εσωτερικό, η Τουρκία μετρά απώλειες λόγω κορωνοϊού και στο εξωτερικό. Όπως δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε συνέντευξή του στην αγγλόφωνη τουρκική κρατική τηλεόρασης TRT World, 98 Τούρκοι του εξωτερικού έχασαν τη ζωή τους λόγω του κορωνοϊού.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανέφερε επίσης ότι έχει ολοκληρωθεί ο επαναπατρισμός περισσότερων από 20.000 Τούρκων πολιτών από πάνω από 50 χώρες και διαβεβαίωσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να επαναπατρίζει πολίτες της.

 

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...