Τουρκία: Συνελήφθησαν 291 στελέχη του φιλοκουρδικού κόμματος

Σχεδόν 300 στελέχη του φιλοκουρδικού κόμματος Δημοκρατίας των Λαών πραγματοποίησαν οι τουρκικές Αρχές, ως ύποπτους για το μακελειό του Σαββάτου στην Κωνσταντινούπολη.

Ειδικότερα, η πολεμική αεροπορία της χώρας σφυροκόπησε θέσεις των Κούρδων ανταρτών στο Ιράκ, αφού η κουρδική οργάνωση Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση του Σαββάτου στην Κωνσταντινούπολη.

To Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών (HDP) ανακοίνωσε ότι 291 στελέχη του συνελήφθησαν. Επιπλέον, ανήρτησε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες από τα κεντρικά γραφεία του, τα οποία, όπως καταγγέλλει, λεηλατήθηκαν κατά τη διάρκεια των εφόδων από τις τουρκικές αρχές το πρωί. Το υπουργείο Εσωτερικών από την πλευρά του γνωστοποίησε τη σύλληψη 235 ανθρώπων, χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό των στελεχών του HDP μεταξύ αυτών. Ο ηγέτης του κόμματος, Σελαχατίν Ντεμιρτάς, και περίπου 10 βουλευτές βρίσκονται υπό κράτηση ήδη από τις αρχές Νοεμβρίου, στο πλαίσιο των εκκαθαρίσεων μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θεωρεί πως το HDP διατηρεί στενές διασυνδέσεις με το PKK και χαρακτηρίζει συχνά τα στελέχη του «τρομοκράτες».

Οι τελευταίες συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν μετά την διπλή βομβιστική επίθεση το Σάββατο το βράδυ στην Κωνσταντινούπολη που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 44 ανθρώπων, η πλειονότητα των οποίων ήταν αστυνομικοί, κοντά στο γήπεδο της ποδοσφαιρικής ομάδας Μπεσίκτας. Ένας Γάλλος πολίτης βρίσκεται μεταξύ των τραυματιών, έγινε σήμερα γνωστό από το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας του. Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετέβη σήμερα στην περιοχή της επίθεσης, ενώ παρέστη και στις κηδείες ορισμένων αστυνομικών.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...