Τουρκικός Τύπος: Στα ελληνικά νησιά ο μακελάρης της Κωνσταντινούπολης;

«Ο ΜΑΚΕΛΑΡΗΣ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΟΥ ΜΑΡΜΑΡΑ, ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΠΑΝΤΙΡΜΑ, ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΗΓΕ ΣΤΟ ΜΠΑΛΙΚΕΣΙΡ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ»

Το πλοίο από την αποβάθρα Γενικαπί της Κωνσταντινούπολης φέρεται να πήρε το πρωί της 1ης Ιανουαρίου ο δράστης που σκότωσε 39 άτομα στο νυχτερινό κέντρο «Reina», σύμφωνα με δημοσίευμα τουρκικής εφημερίδας.

Όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα «Aksam», ο μακελάρης πέρασε στη θάλασσα του Μαρμαρά, στην περιοχή Μπαντίρμα, από εκεί πήγε στο Μπαλικεσίρ για να φτάσει στις ακτές του Αιγαίου και από εκεί πέρασε στα ελληνικά νησιά.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, η τουρκική εφημερίδα ισχυρίζεται ότι τον δράστη βοήθησαν να διαφύγει κάποιες υπηρεσίες πληροφοριών, ωστόσο η ΜΙΤ διατείνεται ότι βρίσκεται κοντά στο να τον συλλάβει.

Ο μακελάρης φαίνεται να γνώριζε πολύ καλά τους χώρους του νυχτερινού κέντρου και εικάζεται ότι πήγε στο «Reina» μία εβδομάδα πριν από την επίθεση για να εξερευνήσει τον χώρο.

Πιθανόν Ουιγούρος ο δράστης της επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη

Ο ένοπλος, που σκότωσε 39 ανθρώπους σε επίθεση που πραγματοποίησε τις πρώτες ώρες της Πρωτοχρονιάς σε νυχτερινό κέντρο της Κωνσταντινούπολης, είναι πιθανόν Ουιγούρος και η Τουρκία έχει εντοπίσει πού μπορεί να βρισκόταν και τις διασυνδέσεις του, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Βεϊσί Καϊνάκ.

Σε συνέντευξή του στο δίκτυο A Haber, ο Καϊνάκ ανέφερε πως δεν μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα ο δράστης να έχει διαφύγει στο εξωτερικό, πρόσθεσε όμως ότι οι επιχειρήσεις στο εσωτερικό της Τουρκίας είναι πιο πιθανό να έχουν αποτέλεσμα.

Ο ίδιος δήλωσε πως ο ένοπλος έδρασε μόνος, αλλά μπορεί να είχε λάβει βοήθεια από άλλους.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...