Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα προσπαθεί να αποφύγει τον διάλογο

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα προσπαθεί να αποφύγει τον διάλογο
Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα προσπαθεί να αποφύγει τον διάλογο

«Η Ελλάδα επιχειρεί να αποφύγει τον διάλογο χρησιμοποιώντας δικαιολογίες» υποστηρίζει το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

Απαντώντας σε χθεσινές δηλώσεις του Νίκου Δένδια, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών υποστηρίζει ότι «οι κατηγορίες που εκτόξευσε ο Έλληνας ΥΠΕΞ και η απειλητική γλώσσα του εναντίον της χώρας μας δείχνουν για άλλη μια φορά ότι η ελληνική πλευρά δεν επιθυμεί να επιλύσει τα ζητήματα με τη χώρα μας μέσω του διαλόγου και της διπλωματίας».

«Η Ελλάδα δεν ανταποκρίνεται στην εποικοδομητική στάση της Τουρκίας»

Παράλληλα, σημειώνεται ότι η Αθήνα δεν ανταποκρίθηκε στην εποικοδομητική στάση, που όπως ισχυρίζεται, κράτησε η Άγκυρα στο ζήτημα της Ανατολικής Μεσογείου από τον προηγούμενο Αύγουστο, μέχρι σήμερα. «Κι ενώ η κατάσταση είναι αυτή, ο χαρακτηρισμός των αποφασιστικών μας ενεργειών για προστασία των δικαιωμάτων της χώρας μας και των Τ/Κ απέναντι στις μαξιμαλιστικές αξιώσεις της Ελλάδας ως ‘προκλητικές’ και παράνομες’ είναι δικαιολογία για αποφυγή του διαλόγου. Η Τουρκία, ανέκαθεν απηύθυνε εκκλήσεις για διάλογο και θα συνεχίσει να απευθύνει», αναφέρει το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Τέλος, στην ανακοίνωση η Τουρκία καλεί την Ελλάδα να αντιληφθεί ότι δεν θα πετύχει τίποτα χρησιμοποιώντας τη γλώσσα των απειλών και προσπαθώντας να λάβει τη στήριξη της ΕΕ. «Πρέπει να σταματήσει να θέτει προϋποθέσεις και να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το συντομότερο δυνατό», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...