Τους υποψήφιους βουλευτές του αποκάλυψε ο Μακρόν

Πρόκειται για 214 άνδρες και 214 γυναίκες

Τα ονόματα των 428 υποψηφίων του République en marche ανακοίνωσε ο νέος Γάλλος Πρόεδρος Εμάνουελ Μακρόν.

Από αυτούς το 52% προέρχεται από την κοινωνία των πολιτών –τηρώντας την υπόσχεση που είχε δώσει ο νέος πρόεδρος– ενώ οι μισές είναι γυναίκες.

Από τα 428 πρόσωπα της προκαταρκτικής λίστας που επιλέχθηκαν ως υποψήφιοι από συνολικά «19.000 φακέλους» οι οποίοι υποβλήθηκαν, το «52% των γυναικών υποψηφίων και των ανδρών υποψηφίων προέρχεται από την κοινωνία των πολιτών και δεν άσκησε ποτέ κάποιο αιρετό αξίωμα ούτε ασκεί σήμερα καθήκοντα σε κάποια πολιτική θέση» εξήγησε ο γενικός γραμματέας του κόμματος Ρισάρ Φεράντ, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου που παραχώρησε.

Ο ίδιος έκανε λόγο μάλιστα για «μια πραγματική ισοτιμία» με 214 υποψηφίους να είναι άνδρες και άλλους τόσους γυναίκες.

Παράλληλα, ο Μακρόν ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να ορίσει κάποιον υποψήφιο στην εκλογική περιφέρεια του πρώην πρωθυπουργού Μανουέλ Βαλς.

«Δεν θα ορίσουμε τον Μανουέλ Βαλς (ως υποψήφιο)» τόνισε ο Ρισάρ Φεράντ, στη συνέντευξη τύπου, προσθέτοντας, ωστόσο ότι «Δεν θα ορίσουμε υποψήφιο εναντίον του Μανουέλ Βαλς».

Σύμφωνα με τον Φεράντ, συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις αναφορικά με τους υποψηφίους που απομένουν για να συμπληρωθούν οι 577 εκλογικές περιφέρειες της Γαλλίας.

Επισημαίνεται ότι ο Βαλς, οι πολιτικές θέσεις του οποίου χαρακτηρίζονται παρόμοιες με εκείνες του Μακρόν και που αντιπροσωπεύει τους μετριοπαθείς της δεξιάς πτέρυγας ενός βαθιά διχασμένου Σοσιαλιστικού Κόμματος, έχει δηλώσει ότι θα ήθελε να αναλάβει κάποιο ρόλο στην προεδρική πλειοψηφία του Μακρόν.

Ωστόσο, το επιτελείο του νέου προέδρου της χώρας επισήμανε ότι ο Βαλς δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να οριστεί υποψήφιος του κόμματος στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου.

Ο γενικός γραμματέας του République en marche τόνισε ακόμα ότι το κόμμα είναι αποφασισμένο να συγκεντρώσει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/283417-Toys-ypopsephioys-boyleytes-toy-apokalypse-o-Makron-anakoinose ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...