Τούρκος υπουργός Άμυνας: Περιμένουμε άμεσα πίσω τους οκτώ στρατιωτικούς

«Ήταν απόλυτη απογοήτευση»

«Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ελλάδας είναι μία απόλυτη απογοήτευση. Μιλώ ξεκάθαρα, δεν ήταν δικαστική απόφαση, αλλά πολιτική», ανέφερε για την υπόθεση των οκτώ στρατιωτικών ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Φικρί Ισίκ.

«Περιμένουμε ότι η γειτονική μας χώρα Ελλάδα θα τους επιστρέψει στην Τουρκία το ταχύτερο δυνατό», πρόσθεσε ο Φικρί Ισίκ και επισήμανε πως «πρέπει να βρεθούν ενώπιον της τουρκικής δικαιοσύνης. Αν είναι αθώοι, θα απαλλαγούν. Αν είναι ένοχοι, θα λάβουν την τιμωρία τους.

Δυστυχώς όμως, η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου στην Ελλάδα, μετά από δίκη μηνών, είναι μία απόλυτη απογοήτευση. Μιλώ ξεκάθαρα, είναι μία πολιτική απόφαση. Τι άλλο πρέπει να γίνει για να επιστραφούν 8 άνθρωποι που ενεπλάκησαν στη δόλια απόπειρα πραξικοπήματος;».

«Ξέραμε μέχρι τώρα τη στάση της Ελλάδας απέναντι στο PKK και το Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα μέχρι τώρα. Με αυτή την απόφαση, η Ελλάδα αποκάλυψε πόσο λανθασμένη είναι στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Είναι μία άδικη απόφαση και καλούμε την Ελλάδα να τη διορθώσει το ταχύτερο δυνατό και να επιστραφούν αυτοί οι οκτώ στην Τουρκία», κατέληξε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...