Τούρκος υπουργός Ενέργειας: Ξεκίνησε η γεώτρηση του «Πορθητή»

Ο Φατίχ Ντονμέζ υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας επιβεβαίωσε ότι ο “Πορθητής” ξεκίνησε γεώτρηση ανοιχτά της Κύπρου. Συγκεκριμένα όπως είπε ο «Πορθητής» έχει κάνει ήδη μία γεώτρηση και προχωρά στη δεύτερη στο τεμάχιο Φινίκε-1.

Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό, το βάθος του νερού εκεί είναι 2.300 μέτρα περίπου. “Αυτή τη στιγμή η γεώτρησή μας έχει ξεπεράσει τα τρεις χιλιάδες. Στόχος μας είναι να φτάσει στα 5-5.500 μέτρα μέσα σε 100-120 ημέρες. Προς το τέλος Ιουλίου θα έχουμε φτάσει στο στόχο μας. Άλλωστε το έχουμε πει από την αρχή. Δεν υπάρχει εγγύηση για το τι θα βρούμε. Αν δεν κάνουμε γεώτρηση δεν είναι δυνατόν να το ξέρουμε. Φυσικά και έχουμε ελπίδες. Στην ανατολική Μεσόγειο προσπαθούν να αποκλείσουν την Τουρκία από την ενεργειακή εξίσωση. Γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει ρεαλιστική λύση χωρίς την Τουρκία, αλλά δεν το λένε”, ανέφερε.

Ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας ανέφερε επίσης ότι την Πέμπτη θα ξεκινήσει την κάθοδό του στην Ανατολική Μεσόγειο και το γεωτρύπανο «Γιαβούζ», το οποίο όπως είπε θα προχωρήσει σε γεώτρηση σε περιοχή που η «τδβκ» εξουσιοδότησε την ΤΡΑΟ.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...