Το αφορολόγητο δεν θα πέσει κάτω από τα 6.250 ευρώ, διαβεβαιώνει ο Τσακαλώτος

Δεν πέφτει κάτω από τα 6.250 ευρώ το αφορολόγητο, αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατά την ενημέρωση που πραγματοποίησε στους  βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ! Μεγάλη ανατροπή, καθώς με τα όσα είχαν γίνει γνωστά μετά την διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, το κατώτερο όριο του έμμεσου αφορολογήτου, είχε διαμορφωθεί στις 5.681 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός τόνισε ότι η αύξηση γίνεται για πρακτικούς λόγους και δεν πρόκειται να πέσει πιο χαμηλά. Συγκεκριμένα, κατά την ενημέρωση αναφέρθηκε ότι με την ενεργοποίηση των αντίμετρων, ο κατώτατος φορολογικός συντελεστής φυσικών προσώπων μειώνεται από 22% σε 20%, γεγονός που θα επιφέρει αυτόματη μείωση του αφορολόγητου κατά περίπου 570 ευρώ. Μία σημαντική αλλαγή, που όπως έγινε γνωστό μετά το πέρας της ενημέρωσης, ο υπουργός Οικονομικών φέρεται να μετέφερε στους βουλευτές, μήνυμα βελτίωσης της κατάστασης στην διαπραγμάτευση, τονίζοντας,  ότι «η κατάσταση είναι καλύτερη» και αυτό οφείλεται σε συγκεκριμένες ανάσες για την η αγορά όπως η θετική ψυχολογία, η πτώση των spreads (διαφορά των ελληνικών ομολόγων από το γερμανικό –Bund), υπάρχει έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον, διάφοροι παράγοντες είναι σε αναμονή περιμένοντας την πλήρη εξομάλυνση των πραγμάτων.
 

Στην κλειστή ενημέρωση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσακαλώτος, φέρεται να δήλωσε ότι «η συμφωνία δεν είναι ούτε άσπρη ούτε μαύρη», κάνοντας παράλληλα σκληρή κριτική στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.  Ανάμεσα σε άλλα αναφέρθηκε ότι «δεν είμαστε σαν τη ΝΔ που έφερνε μνημόνια χωρίς αντίμετρα, μνημόνια που έπλητταν τους ασθενέστερους».  Στο ίδιο κλίμα και εντοπίζοντας εγκλωβισμό της Νέας Δημοκρατίας, ειπώθηκε και η φράση, «η αξιωματική αντιπολίτευση θα έρθει σε πολύ δύσκολη θέση με τα αντίμετρα».

Βέβαια από την άλλη πλευρά, «βροχή» έπεσαν σύμφωνα με πληροφορίες και οι ερωτήσεις των βουλευτών, που στις 18 του μήνα, θα κληθούν να ψηφίσουν τα μέτρα και τα αντίμετρα της συμφωνίας. Εκμεταλλευόμενοι την ευκαιρία, να έχουν τον αρμόδιο υπουργό και επικεφαλής της κυβερνητικής διαπραγματευτικής ομάδας, διαθέσιμο να απαντήσει σε όλες τους τις ερωτήσεις, οι βουλευτές διατύπωσαν ερωτήματα, όπως, το «πώς είναι δυνατόν να διαμαρτύρεται η ΝΔ για το πλεόνασμα 3,5%, όταν εκείνη είχε συμφωνήσει για 4,5%». Μέσα στα καλά νέα, που αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών ήταν και η επικείμενη μείωση του φόρου για τα εφόδια των αγροτών από το 24% στο 13%. Μία μείωση που αναμένεται να εφαρμοστεί  από την 1η  Ιουλίου, από την οποία θα εξαιρείται όμως, το πετρέλαιο.

Το αφορολόγητο σήμερα

Το αφορολόγητο που μετά την μείωση που υποστεί η έκπτωση φόρου το 2016, έπεσε από τα 2.100 στα 1.900 ευρώ για τον άγαμο. Με τα νέα δεδομένα, το έμμεσο αφορολόγητο,  διαμορφώνεται  στα 8.636 ευρώ για τους άγαμους ή έγγαμους χωρίς παιδιά και ανεβαίνει στις 8.863 για το ένα τέκνο.

 

Έκπτωση φόρου ανάλογα τον αριθμό των τέκνων: 

  • Άτεκνος – 1.900 ευρώ με αφορολόγητο 8.636 ευρώ.

  • ένα παιδί – 1.950 ευρώ με αφορολόγητο 8.863 ευρώ,

  • δύο παιδιά – 2.000 ευρώ με αφορολόγητο 9.100 ευρώ,

  • τρία+  παιδιά – 2.100 ευρώ με αφορολόγητο 9.545 ευρώ

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/283437-To-aphorologeto-den-tha-pesei-kato-apo-ta-6-250-eyro-diabebaionei-o-Tsakalotos ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...