Το Βερολίνο φοβάται νέα ευρωπαϊκή κρίση το 2017!

Με πολλά ανοιχτά μέτωπα μπαίνει η Γερμανία στο 2017. Από την καθυστέρηση στο ελληνικό πρόγραμμα, τις διαφωνίες γύρω από την διάσωση των ιταλικών τραπεζών, τις εκλογές (σε Γερμανία, Ολλανδία και Γαλλία) και την πρόβλεψη για συνέχεια στην άνοδο της δεξιάς, όλα προδιαθέτουν για μεγάλες ανατροπές στο ευρωπαϊκό πολιτικό σκηνικό.  Μπορεί το Βερολίνο να διατηρεί μία σκληρή στάση, υπέρ της αυστηρής επιβολής των κανόνων, όμως πολιτικοί κύκλοι στην Ομοσπονδιακή Βουλή της Γερμανίας, έχουν αρχίσει να ανησυχούν για το τί μπορεί να φέρει το νέο έτος.

Αυτό το κλίμα, περιγράφουν και δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου, με την γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, να κάνει λόγο για  αυξημένη ανησυχία στο Βερολίνο για το ενδεχόμενο μίας νέας κρίσης στην Ευρωζώνη.

Συγκεκριμένα, ο συντάκτης επισημαίνει ότι  υπάρχουν «ανησυχητικά μηνύματα στη Νομισματική Ένωση: Το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας δεν προχωρά, στην Ιταλία και την Ισπανία υπάρχουν προφανώς εκροές κεφαλαίων. Αυτό δημιουργεί ανησυχία και στη γερμανική κυβέρνηση».

Το κομμάτι με ελληνικό ενδιαφέρον, είναι ίσως και τα καλύτερα νέα για την κυβέρνηση της Άνγκελα Μέρκελ, που ήδη έχει αρχίσει να νιώθει τους κλυδωνισμούς.  Αναφέρει ότι ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, συνέβαλε σε μία ειρηνική χριστουγεννιάτικη διάθεση, με την επιστολή του προς  τον Πρόεδρο του Eurogroup,  Γερούν Ντάισεμπλουμ. Μία επιστολή, με την οποία επιβεβαίωνε τη διατήρηση των όρων του προγράμματος, κάτι το οποίο έριξε τους τόνους ανάμεσα σε Ελλάδα και δανειστές, προ των εορτών.

Η θετική σημασία της επιστολής, επιβεβαιώθηκε και από την αντίδραση του Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος σύμφωνα με το δημοσίευμα, ήταν ανακουφισμένος για την εξέλιξη και μεταδόθηκε ότι έχει τελειώσει η διαμάχη και αποφεύχθηκε η κλιμάκωση

Όμως παρά την ηρεμία, η εφημερίδα προσθέτει ότι στο Βερολινο, «αυξάνεται η ανησυχία για μία νέα κρίση».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...