Το Δημόσιο πλήρωσε 1 δισ. οφειλών προς ιδιώτες!

Σημαντική μείωση 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς ιδιώτες και τις εκκρεμείς επιστροφές φόρων! Σύμφωνα με τα στοιχεία Δεκεμβρίου, που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, έπεσαν στα 4,5 δις ευρώ!

Όπως δείχνει το μηνιαίο δελτίο, του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, στα τέλη Δεκεμβρίου, οι οφειλές φορέων του Δημοσίου και οι εκκρεμούσες επιστροφές φόρων, συνεχίζουν να αποκλιμακώνονται με ταχείς ρυθμούς, στο πλαίσιο της συμφωνίας κυβέρνησης και Θεσμών.

Μετά την πληρωμή 727 εκατ. ευρώ, μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, ο Δεκέμβριος ήταν ο δεύτερος συνεχόμενος μήνας που έγιναν σημαντικές πληρωμές. Αναλυτικά, οι συνολικές οφειλές είναι 4,536 δις ευρώ από τα 5,602 δις του Νοεμβρίου, μία μείωση 1,066 δις ευρώ.

Από τα 4,536 δις ευρώ, τα 3,31 δις είναι οφειλές φορέων της κυβέρνησης, που μειώθηκαν κατά 852 εκατ. ευρώ το Δεκέμβριο.  Τα υπόλοιπα 1,226 δις ευρώ,  είναι εκκρεμείς επιστροφές φόρων, μετά από πληρωμή 214 εκατ. ευρώ, στο τέλος του 2016.

Σύμφωνα με το δελτίο του υπουργείου Οικονομικών, «πρωταθλητές» οφειλών είναι για ακόμα μία φορά οι Οργανισμοί Κοινωνικής Ασφάλισης  που οφείλουν 2,024 δις ευρώ, από τα 2,373 δις το Νοέμβριο του 2016.

Ο πρώτος των πρώτων είναι ο Ενιαίος Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) που έχει ακόμα οφειλές ύψους 1,136 δισ. ευρώ και αμέσως μετά, το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων με 466 εκατ. ευρώ. 

Σημαντική βελτίωση, παρουσίασαν τα στοιχεία οφειλών, των νοσοκομείων που έπεσαν στα 450 εκατ. ευρώ τον Δεκέμβριο, έναντι 758 εκατ. το Νοέμβριο και τέλος, η Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) οφείλουν 298 εκατ. ευρώ.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...