Το ελληνικό σινεμά ταξιδεύει στον Καναδά (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Το ελληνικό σινεμά ταξιδεύει στον Καναδά (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)
Το 38ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο τιμά φέτος το ελληνικό σινεμά και υποδέχεται την Αθήνα ως τιμώμενη πόλη στην καθιερωμένη ενότητα «City to City».

Συνολικά δέκα ελληνικές ταινίες θα προβληθούν στο Τορόντο, σε μια συνεργασία του Διεθνούς Φεστιβάλ του Τορόντο, του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

«Η συνεπής παρουσία των ελληνικών ταινιών στα σημαντικότερα διεθνή Φεστιβάλ, τα τελευταία χρόνια, επιβεβαιώνει το διεθνές ενδιαφέρον σ’ έναν νέο ελληνικό κινηματογράφο που εξελίσσεται με πολύ καλές προοπτικές, κερδίζοντας την προσοχή του κοινού και αποσπώντας θετικές κριτικές, καθώς και σημαντικά βραβεία», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Δημήτρης Εϊπίδης, διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Αφιέρωμα στην Αθήνα

Το φετινό αφιέρωμα στην Αθήνα είναι το πέμπτο κατά σειρά που διοργανώνεται μετά  από αυτά του Τελ Αβίβ, της Κωνσταντινούπολης, του Μπουένος Άιρες και της  Βομβάης. Αποτελεί μία πρωτοβουλία του καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ του Τορόντο, Κάμερον Μπέιλι, και του διευθυντή του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και επικεφαλής του διεθνούς προγράμματος του Φεστιβάλ του Τορόντο, Δημήτρη Εϊπίδη.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, εκτός από τις προβολές, διοργανώνονται  διαλέξεις, συζητήσεις, εργαστήρια για την υποστήριξη της κινηματογραφικής βιομηχανίας και για να δοθεί η ευκαιρία τόσο σε Καναδούς όσο και σε σκηνοθέτες από όλο τον κόσμο, να  προβάλουν το έργο τους.

Πρόγραμμα «City to City»


Μαρίνα Συμεού,  «Να Κάθεσαι και να Κοιτάς»  του Γιώργου Σερβετά

Δέκα ταινίες ελληνικής παραγωγής θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα, το οποίο θεσπίστηκε το 2009 με στόχο την προβολή νέων σκηνοθετών που ζουν και εργάζονται στην επιλεγμένη κάθε φορά πόλη. Οι δημιουργοί θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με εκπροσώπους της κινηματογραφικής κοινότητας και να ερευνήσουν τις πιθανότητες για μελλοντικές συμπαραγωγές, ενώ οι ταινίες τους θα προβληθούν στο κοινό στο πλαίσιο ενός από τα μεγαλύτερα διεθνή Φεστιβάλ με παγκόσμια προβολή.

Οι δέκα ελληνικές ταινίες που θα προβληθούν στο 38ο Φεστιβάλ Τορόντο (5-15 Σεπτεμβρίου 2013) είναι οι εξής:


«Wild Duck» του Γιάννη Σακαρίδη.

1. «September» της Πέννυς Παναγιωτοπούλου
2. «Wasted Youth» των Αργύρη Παπαδημητρόπουλου και Γιάν Φόγκελ
3. «J.A.C.E.» του Μενέλαου Καραμαγγιώλη
4. «Wild Duck» του Γιάννη Σακαρίδη
5. «Miss Violence» του Αλέξανδρου Αβρανά
6. «Η αιώνια επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά» της Ελίνας Ψύκου
7. «Στο λύκο» των Χριστίνας Κουτσοσπύρου και Αριάν Χιουζ
8. «Να κάθεσαι και να κοιτάς» του Γιώργου Σερβετά
9. «Άδικος Κόσμος» του Φίλιππου Τσίτου
10. «H κόρη» του Θάνου Αναστόπουλου.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...