Το εξπρές του Ολυμπιακού δεν σταμάτησε ούτε στην παγωμένη Ξάνθη

ΟΙ «ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟΙ» ΝΙΚΗΣΑΝ 2-0 ΤΗΝ ΑΚΡΙΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Δεν χαρίζει ευκαιρία, δεν χαρίζει πόντο. Στο -4 η θερμοκρασία στα Πηγάδια, στο +12 η διαφορά του Ολυμπιακού από τους διώκτες του! Οι ερυθρόλευκοι έβαλαν φρένο στην πορεία της ομάδας του Λουτσέσκου περνώντας από την Ξάνθη με σκορ 2-0.

Τα φετινά έως τώρα αποτελέσματα των διωκτών του Ολυμπιακού στη μάχη του τίτλου μετέτρεψαν την επικίνδυνη αυτή έξοδο της εξ αναβολής 2ης αγωνιστικής κόντρα στην Ξάνθη σε… ντέρμπι κορυφής.

Και οι ερυθρόλευκοι παρουσιάστηκαν στα Πηγάδια σοβαροί από το πρώτο λεπτό περιορίζοντας στο μίνιμουμ τα αμυντικά λάθη τους, χωρίς, πάντως, αυτά να εκλείψουν εντελώς, αντιμετωπίζοντας αυτό το παιχνίδι ακριβώς όπως του άρμοζε: Ως το πιο απαιτητικό μέχρι τώρα εκτός έδρας ματς στο πρωτάθλημα.

Το ξεκίνημα των δύο ομάδων σε τακτικό επίπεδο ήταν κλασικό και απολύτως αναμενόμενο. Έντονο πρέσινγκ από τον Ολυμπιακό, με την ερυθρόλευκη άμυνα να βρίσκεται ξανά πολύ ψηλά και την ομάδα του Μπέντο να έχει την κατοχή της μπάλας και να την κυκλοφορεί γρήγορα.

Παιχνίδι υπομονής αντίθετα για την Ξάνθη, η οποία, όπως συνηθίζει, προσπάθησε να κλείσει όλους τους χώρους στην άμυνά της και να απειλήσει με τις αυτοματοποιημένες αντεπιθέσεις της.

Όπως μάλιστα έκανε την περασμένη αγωνιστική και ο Αστέρας και οι περισσότεροι αντίπαλοι του Ολυμπιακού που προφανώς έχουν διαγνώσει εδώ και καιρό τα ξεκάθαρα αμυντικά προβλήματά του με τους πολύ αργούς στόπερ, οι τρεις της επίθεσης των γηπεδούχων έπαιζαν σταθερά στο όριο του οφσάιντ για να υποδέχονται κάθετες και διαγώνιες μπαλιές στην πλάτη της ερυθρόλευκης άμυνας. Αυτή τη φορά όμως, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, οι Πειραιώτες τις αντιμετώπισαν σωστά.

Ο Ολυμπιακός κάπως έτσι ανέλαβε γρήγορα τον έλεγχο του αγώνα είχε και την πρώτη μεγάλη φάση μόλις στο 7ο λεπτό, όταν μετά από κούρσα και ωραία κάθετη μπαλιά του Φορτούνη, ο Ιντέγε βγήκε τετ-α-τετ από πλάγια θέση όμως σούταρε άουτ με το αριστερό.

Στο 10′ δεν δόθηκε πέναλτι σε χέρι του Χατζητερζόγλου, ενώ ανεπιτυχής ήταν και η διπλή προσπάθεια του Βιάνα στο 18′ μετά από εκτέλεση φάουλ, με το πρώτο σουτ του Βραζιλιάνου να κοντράρει και το δεύτερο να καταλήγει στα χέρια του Ζίβκοβιτς. Στο ίδιο διάστημα, η Ξάνθη είχε να επιδείξει επιθετικά μια κεφαλιά λίγο άουτ του Γιουνές στο 16′ και ένα πολύ άστοχο σουτ του Καμαρά στο 20′.

Όσο τα λεπτά περνούσαν, οι ερυθρόλευκοι διατηρούσαν τη μπάλα στην κατοχή τους (στο 25′ ήταν στο 67%) και την κυκλοφορούσαν με υπομονή γύρω από την περιοχή της Ξάνθης. Σε μια από αυτές τις φάσεις, στο 29′, ο Μάριν έσκαψε για τον Σεμπά όμως ο Ζίβκοβιτς έκοψε τελευταία στιγμή. Στην επόμενη αντίστοιχη όμως, όταν οι φιλοξενούμενοι γύρισαν και πάλι τη μπάλα, κατάφεραν να βρουν και το γκολ.

Ήταν η φάση του 37ου λεπτού, όταν ο Φιγκέιρας από δεξιά πέρασε τη μπάλα για τον Μιλιβόγεβιτς, αυτός σήκωσε το κεφάλι και είδε τον Σεμπά μέσα στην περιοχή, ο Βραζιλιάνος υποδέχθηκε με ωραίο κοντρόλ τη μπαλιά του Σέρβου, έστρωσε αμέσως για τον Ιντέγε που ακολουθούσε και ο Νιγηριανός με δυνατό αριστερό σουτ έστειλε τη μπάλα στη γωνία του Ζίβκοβιτς για το 0-1.

Στα επόμενα λεπτά η Ξάνθη προσπάθησε να βγει μπροστά και τα κατάφερε μονάχα στη φάση του 44′ όταν έχασε μοναδική ευκαιρία για την ισοφάριση.

Ο Σολτάνι γύρισε τη μπάλα για τον Γιουνές που βρέθηκε εντελώς αμαρκάριστος στο ύψος του πέναλτι ο οποίος έπιασε ένα διαγώνιο φαλτσαριστό σουτ με τη μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ.

Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης η Ξάνθη ήταν αυτή που προσπάθησε να κρατήσει λίγο παραπάνω τη μπάλα στα πόδια της και να πιέσει πιο ψηλά στη μεσαία γραμμή, αφού πλέον το παιχνίδι υπομονής δεν τη συνέφερε.

Στο δίλεπτο 50′-52′ οι γηπεδούχοι γύρισαν τη μπάλα και τελικά βρήκαν μια ευκαιρία. Μετά από γέμισμα του Λουσέρο, ο Βασιλακάκης σηκώθηκε ανάμεσα σε Ντε Λα Μπέγια και Βιάνα και πήρε την κεφαλιά, η οποία πέρασε όμως πάνω από το οριζόντιο του Λεάλι. Η παραπάνω ήταν και η τελευταία φάση για πολλή ώρα αφού στο 56′ έγινε ροντέο το ματς.

Ο Σεμπά ήταν κάτοχος της μπάλας στη μεσαία γραμμή και ο Λισγάρα χωρίς να υπάρχει κανένας απολύτως λόγος έπεσε με πάρα πολλή φόρα για ένα τάκλιν πάνω στο γόνατο του Βραζιλιάνου που δεν ήταν απλά για κόκκινη αλλά για… τον εισαγγελέα.

Το εγκληματικό αυτό μαρκάρισμα άφησε τον Σεμπά στο έδαφος να κλαίει από τον πόνο, ενώ ξέσπασε σύρραξη ανάμεσα σε ενδεκάδες και πάγκους. Όταν τα πνεύματα ηρέμησαν μετά από αρκετά λεπτά, ο Μάνταλος έδειξε την κόκκινη στον αμυντικό της Ξάνθης, ενώ απέβαλε και τον Σεμπά ο οποίος αφού σηκώθηκε έξαλλος και πριν συμπαίκτες και τεχνικό τιμ προλάβουν να τον συγκρατήσουν χτύπησε τον Σολτάνι.

Στα λεπτά που ακολούθησαν τη φάση του 56′ η Ξάνθη πίεσε και είχε την κατοχή της μπάλας, όμως η εδαφική αυτή υπεροχή της ήταν ανούσια ως επί το πλείστον.

Η άμυνα των Πειραιωτών αντιμετώπισε σωστά όλες τις επικίνδυνες κινήσεις και πάσες των παικτών του Λουτσέσκου, με μοναδική εξαίρεση τη φάση του 65′ όταν ο Βασιλακάκης υποδέχθηκε σέντρα στην περιοχή όμως και η δεύτερη κεφαλιά του στην επανάληψη μετά από αυτή στο 52′ κατέληξε επίσης άουτ.

Στο τελευταίο μισάωρο ελάχιστα πράγματα άλλαξαν στο παιχνίδι, με εξαίρεση το… σκορ. Ο Ολυμπιακός ανέβασε και πάλι την απόδοση και τους ρυθμούς του μετά από το καλό δεκάλεπτο της Ξάνθης, πήρε πάλι εύκολα την κατοχή της μπάλας και δεν κινδύνευσε σε κανένα σημείο κάνοντας διαχείριση του αποτελέσματος.

Κατάφερε μάλιστα να βρει και δεύτερο γκολ ένα λεπτό πριν το 89′, όταν ο Μάρτινς κέρδισε φάουλ στην αντεπίθεση και ο Μιλιβόγεβιτς νίκησε τον Ζίβκοβιτς με μια έξοχη απευθείας εκτέλεση 2-3 μέτρα έξω από την περιοχή γράφοντας το τελικό 0-2.

Ξάνθη (Ράζβαν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Καρασαλίδης, Τριάδης (77’ Νιέτο), Γιουνές, Σολτάνι, Λουσέρο, Χατζητερζόγλου, Βασιλακάκης (82’ Ορφανίδης), Γουάλας (77’ Παπαστεριανός), Λισγάρας, Καμαρά

Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Βιάνα, Ντε λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Μάρτινς (91′ Μπουχαλάκης), Φορτούνης (84’ Ανδρούτσος), Μάριν (66’ Μανθάτης), Σεμπά, Ιντέγε

Πηγή: Filathlos.gr

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...