Το Ευρώ, θα καταρρεύσει μέσα σε 18 μήνες, λέει ο εκλεκτός του Τραμπ!

ευρώ

Ο επόμενος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ε.Ε., πιστεύει ότι θα καταρρεύσει μέσα σε 1,5 χρόνο!

Το ευρώ «θα μπορούσε να καταρρεύσει» μέσα στους επόμενους 18 μήνες, δήλωσε ο εκλεκτός του Ντόναλντ Τραμπ, για την θέση του Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Τεντ Μάλοχ!  Ο ίδιος, δήλωσε στο BBC ότι θα σόρταρε το ευρώ, τονίζοντας ότι «Το ένα πράγμα που θα έκανα το 2017 είναι να σορτάρω το ευρώ» και ότι «είναι ένα νόμισμα το οποίο όχι μόνο βρίσκεται υπό διάλυση, αλλά έχει πραγματικό πρόβλημα και θα μπορούσε να καταρρεύσει μέσα σε ένα ή ενάμιση χρόνο».

«Δεν είμαι ο μόνος που έχω αυτή την άποψη, κάποιος  τόσο αναγνωρισμένος όσο ο Τζόσεφ Στίγκλιτζ έχει γράψει ολόκληρο βιβλίο για το θέμα», δήλωσε ο άνθρωπος που αν και δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί, εκτιμάται ότι θα αναλάβει τη θέση του πρέσβη των ΗΠΑ στις Βρυξέλλες. Είναι καθηγητής του Yale University και πρόεδρος της Global Fiduciary Governance LLC.

Στο θέμα του Brexit, τόνισε  ότι η Βρετανία θα μπορούσε να καταλήξει σε μια αμοιβαία ωφέλιμη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με τις ΗΠΑ μέσα σε ενάμιση μήνα, ενώ θα ήταν καλύτερο για τις ΗΠΑ εάν η Βρετανία προχωρούσε σε μία  «κάθαρή»  έξοδο, (Clean –Brexit).

Μετά από αυτό, όταν θα είναι έξω από την ενιαία αγορά και την τελωνειακή ένωση, το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορεί να παρακάμψει τους «γραφειοκράτες των Βρυξελλών» και να συνάψει μια νέα εμπορική συμφωνία, με τις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, τόνισε ότι «θέλω να θυμίσω ότι οι μεγαλύτερες συμφωνίες για συγχωνεύσεις και εξαγορές στην ιστορία συχνά πραγματοποιούνται εντός αυτού του χρονικού περιθωρίου (90 ημερών). Ορισμένοι από εμάς που έχουμε δουλέψει στη Wall Street ή το City γνωρίζουμε ότι αν έχεις τους σωστούς ανθρώπους στο σωστό δωμάτιο με τα σωστά στοιχεία και την σωστή ενέργεια και σίγουρα ο Τραμπ έχει αυτή την ενέργεια, μπορείς να καταφέρεις πολλά».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...