Το Ε.Κ.Ν.Δ για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Στις 8 Μαρτίου του 1857 στη Νέα Υόρκη , οι εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας διαδήλωσαν γεμίζοντας τους δρόμους όλης της πόλης ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας. Οι γυναίκες τόλμησαν, διεκδίκησαν και πέτυχαν!

Στις 8 Μαρτίου του 2021, οι αγώνες για τη γυναίκα συνεχίζονται. Η γυναίκα που έχει πολλαπλούς ρόλους στην κοινωνία ζητά ισότητα στον εργασιακό τομέα. Η πραγματικότητα για τη γυναίκα είναι σκληρή. Η διαρκής πάλη για ισότητα σε μισθό, ευκαιρίες ανέλιξης, απολύσεις, ανεργία, εκ περιτροπής εργασία, κατάργησης συλλογικών συμβάσεων, η σεξουαλική παρενόχληση σε χώρους εργασίας και η έλλειψη κοινωνικής πρόνοιας για τη μητέρα-εργαζόμενη είναι η καθημερινότητα κάθε γυναίκας.

Σε αυτό το δύσκολο αγώνα αρωγός κάθε γυναίκας, εργαζόμενης και μη, στέκονται τα Συνδικάτα,  που βοηθούν  στην περιφρούρηση των δικαιωμάτων των γυναικών και στέκουν  άγρυπνοι  φρουροί  σε κάθε προσπάθεια καταστρατήγησής τους.

Καλούμε το Υπουργείο Εργασίας  για την άμεση υλοποίηση όλων των ενεργειών για την αποκατάσταση της θέσεως της γυναίκας στη σημερινή κοινωνία.

Στην εποχή της πανδημίας, η 8η Μάρτη μας θυμίζει ότι η θέση των γυναικών είναι δεινή, αλλά η θέληση για νέους αγώνες πάντα δυνατή.

                      ΑΠΟ ΤΟ Ε.Κ.Ν.Δ.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...