Το θέατρο μέσα από τον πλούτο της Βιβλιοθήκης Κοραή Χίου – Έκθεση θεατρικών βιβλίων και τεκμηρίων

Το θέατρο μέσα από τον πλούτο της Βιβλιοθήκης Κοραή Χίου – Έκθεση θεατρικών βιβλίων και τεκμηρίων

Φέγγει ο συγγραφέας κ. Γ. Λεκάκης

Με αφορμή την 30ή Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων του Αιγαίου, ο Σύλλογος Φίλων της Βιβλιοθήκης Κοραή διοργανώνει έκθεση θεατρικών βιβλίων και τεκμηρίων, στην Βιβλιοθήκη «Κοραής» Χίου από τις 7 Οκτωβρίου 2018.

Ένας θεσμός της γνώσης, όπως η Βιβλιοθήκη «Κοραής» συμμετέχει ενεργά στην εορτή του θεάτρου.

Θα προκαλέσουν συγκίνηση στον επισκέπτη οι παλαίτυπες εκδόσεις των αρχαίων συγγραφέων, που χρονολογούνται από το 1524, κάποιες από αυτές μοναδικές στον ευρωπαϊκό χώρο, η δραματουργία του Χιώτη λογίου Λέοντος Αλλατίου, οι πρώτες μεταφράσεις στα Νέα Ελληνικά. Αλλά ακόμα κι ο μεγάλος πλούτος της Βιβλιοθήκης του Γιώργου Θεοτοκά, οι πρώτες εκδόσεις με ιδιόχειρες υπογραφές των συγγραφέων, ακόμα και τα «εφήμερα» προγράμματα που διατηρούν το άρωμα θεατρικών παραστάσεων στον χρόνο…

Το μήνυμα που μεταδίδει η έκθεση, για τον επισκέπτη, τον αναγνώστη, τον φίλο του θεάτρου, τον ερευνητή είναι ότι οι θησαυροί της Βιβλιοθήκης «Κοραής», είναι ανεξάντλητοι και περιμένουν το κοινό με αγάπη και υπομονή να τους ανακαλύψει.

Στα εγκαίνια της εκθέσεως έγινε παράλληλο τιμητικό αφιέρωμα στον Γιώργο Θεοτοκά, επιμελεία των συντελεστών της 30ής Συναντήσεως Ερασιτεχνικών Θιάσων του Αιγαίου.

Η έκθεσις θα είναι επισκέψιμη κατά το ωράριο λειτουργίας της Βιβλιοθήκης «Κοραής» (εργάσιμες ημέρες 08.00-15.00).

Πηγή: https://www.kontranews.gr/PARAPOLITIKA/344426-To-theatro-mesa-apo-ton-ployto-tes-Bibliothekes-Korae-CHioy-Ekthese-theatrikon-biblion-kai-tekmerion ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...