Το Ιανουάριο θα ξεκαθαρίσει το θέμα της αξιολόγησης του επιδόματος Τσίπρα!

Διαδικαστικό φαίνεται να είναι το μεγάλο πρόβλημα των Θεσμών, σχετικά με τις παροχές που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός και όχι τόσο οικονομικό. 

Μπορεί εκπρόσωπος του Ταμείου να δήλωσε ότι «η προκαταρκτική εκτίμηση των Θεσμών που υποβλήθηκε στα μέλη του ESM σήμερα τα προτεινόμενα μέτρα από την ελληνική κυβέρνηση εγείρουν σημαντικές ανησυχίες τόσο για την διαδικασία όσο και για την ουσία σε ότι αφορά τις δεσμεύσεις του μνημονίου, ειδικά σε ότι αφορά τις συντάξεις», αλλά από την άλλη πλευρά, προσθέτει ότι «σε ότι αφορά την επίτευξη του δημοσιονομικού στόχου του 2016, δεν αναμένεται να αλλάξουν σημαντικά τα προβλεπόμενα δημοσιονομικά αποτελέσματα το 2017 και το 2018».

Πρόβλημα θα υπάρξει, σύμφωνα με την εκτίμηση των δανειστών,  αν αυτά τα μέτρα επεκταθούν και στο μέλλον. Αυτό που επισημαίνεται είναι ότι δεν ακολουθήθηκε η πρέπουσα διαδικασία, δηλαδή πρώτα να ενημερωθούν οι Θεσμοί και μετά να γίνει η ανακοίνωση των μέτρων και όχι να κάνει η κυβέρνηση σημαντικές αλλαγές στο πρόγραμμα, χωρίς να το συζητά με τους Θεσμούς. Αυτό, γιατί το ξαφνικό, δημιουργεί έλλειμμα εμπιστοσύνης μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών.

Το πρακτορείο Reuters σε δημοσίευμά του, σημειώνει ότι το κοινωνικό πακέτο που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας, ψηφίστηκε από την ελληνική Βουλή. Μία διαδικασία που δεν έχει περάσει από το Eurogroup.

Το κείμενο διανεμήθηκε στα μέλη του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), δηλαδή στα υπουργεία Οικονομικών της Ευρωζώνης σχεδόν την ίδια στιγμή με την ψήφιση της διάταξης στην Αθήνα.

Το επόμενο βήμα, είναι να παρουσιαστεί η πλήρης έκθεση των θεσμών στο επόμενο Eurogroup στις 26 Ιανουαρίου ή αν γίνει έκτακτο, τότε νωρίτερα.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...