Το Ιράν απειλεί για τη δολοφονία του πυρηνικού επιστήμονα: «Τους περιμένει τρομερή εκδίκηση»

Το Ιράν απειλεί για τη δολοφονία του πυρηνικού επιστήμονα: «Τους περιμένει τρομερή εκδίκηση»
Ιράν

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων του Ιράν, στρατηγός Μοχαμάντ Μπαγερί, προειδοποίησε σήμερα ότι μια «τρομερή εκδίκηση» περιμένει εκείνους που ευθύνονται για τη δολοφονία ενός υψηλόβαθμου Ιρανού επιστήμονα.

«Οι τρομοκρατικές οργανώσεις, οι υπεύθυνοι και οι δράστες αυτής της θρασύδειλης επίθεσης πρέπει να γνωρίζουν ότι μια τρομερή εκδίκηση τους περιμένει», έγραψε στο Twitter ο Μπαγερί.

Ο στρατηγός χαρακτήρισε «βαρύ και πικρό πλήγμα» τον θάνατο του πυρηνικού επιστήμονα Μοχσέν Φαχριζαντέχ, διαβεβαιώνοντας ότι οι Ιρανοί «δεν θα ησυχάσουν μέχρι να καταδιώξουμε και να τιμωρήσουμε» τους υπεύθυνους».

Ο Ιρανός ΥΠΕΞ κατηγορεί, χωρίς αποδείξεις, το Ισραήλ

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, χωρίς να παρουσιάσει κάποια απόδειξη, ισχυρίστηκε ότι το Ισραήλ, ο «υπ’ αριθμόν 1» εχθρός της Τεχεράνης, είναι πιθανόν να εμπλέκεται στη δολοφονία του εξέχοντος πυρηνικού επιστήμονα Μοχσέν Φαχριζαντέχ.

«Αυτή η δειλία -με σοβαρές ενδείξεις για τον ρόλο του Ισραήλ- δείχνει την απελπισμένη πολεμοκαπηλία των δραστών», έγραψε στο Twitter ο Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ.

«Το Ιράν καλεί τη διεθνή κοινότητα, και ιδίως την Ευρωπαϊκή Ένωση, να σταματήσουν την επαίσχυντη τακτική των δύο μέτρων και δύο σταθμών και να καταδικάσουν αυτή την ενέργεια κρατικής τρομοκρατίας», πρόσθεσε.
Ουδέν σχόλιο από το Ισραήλ για την υπόθεση

«Το γραφείο του πρωθυπουργού Μπένιαμιν Νετανιάχου δεν θα κάνει κανένα σχόλιο για την επίθεση», ανέφερε νωρίτερα Ισραηλινός αξιωματούχος.

Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ απέφυγε επίσης να σχολιάσει το θέμα.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...