Το καινούριο ελληνικό εστιατόριο-παντοπωλείο που αγκάλιασαν οι Βρετανοί

Το καινούριο ελληνικό εστιατόριο-παντοπωλείο που αγκάλιασαν οι Βρετανοί
Μετά το «Μαζί» ένα καινούριο εστιατόριο προκαλεί αίσθηση στο Λονδίνο. Πρόκειται για το ελληνικό παντοπωλείο-εστιατόριο «The Life Godess» το οποίο βρίσκεται στην Στορ Στριτ.
Οι τρεις επιχειρηματίες από την Θεσσαλονίκη παρουσιάζουν παραδοσιακές γεύσεις στο επιτυχημένο εστιατόριο που έχει αγαπηθεί από τους Βρετανούς. Λειτουργεί δυο εβδομάδες και οι κάτοικοι του Λονδίνου έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν λάδι από τη Λακωνία, μέλι από το Ζάλογγο, τυριά από τη Μακεδονία, αλλαντικά από την Ευρυτανία, μαρμελάδα από τη Λάρισα αλλά και τόνο Αλοννήσου.

Οι ιδιοκτήτες του Νίκος και Γιώργος Νυφούδης μαζί με τον συνεργάτη τους Ηλία Κουλακιώτη ταξίδευαν για έξι μήνες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας αναζητώντας τα κατάλληλα προϊόντα. «Οταν σπούδαζα στην Αγγλία, διαπίστωσα την έλλειψη καλών ελληνικών προϊόντων στην αγορά. Τότε σκέφτηκα ότι η δημιουργία ενός χώρου με ποιοτικές ελληνικές γεύσεις έλλειπε από τη βρετανική πρωτεύουσα. Δουλέψαμε σκληρά γι’ αυτό το μαγαζί και μέχρι στιγμής υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση από τους Αγγλους. Αν και είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί, μας έχουν αγκαλιάσει» λέει στο «Εθνος της Κυριακής» ο Νίκος Νυφούδης, ένας εκ των ιδιοκτητών. 

Το «Life Goddess» με σήμα κατατεθέν την κατσίκα -αφού η κατσίκα Αμάλθεια, η τροφός του Δία, συμβολίζει την αφθονία- είναι ένας ζεστός χώρος όπου κυριαρχεί το ακατέργαστο φυσικό ξύλο. «Όλα τα έπιπλα, οι πάγκοι, ακόμη και τα ψυγεία του μαγαζιού κατασκευάστηκαν στη Θεσσαλονίκη. Στόχος των τριών επιχειρηματιών είναι να ανοίξουν το «Life Goddess» και σε άλλες πόλεις του εξωτερικού. Επιθυμούν τα ποιοτικά ελληνικά προϊόντα να γίνουν γνωστά σε ολόκληρο τον κόσμο. Σύμφωνα με το ρεπορταζ της εφημερίδας το «Life Godess» αν και καινούριο φαίνεται να ακολουθεί την πορεία του «ΜΑΖΙ» του επιτυχημένου Ελληνικού εστιατορίου της Βρετανικής πρωτεύουσας.

ΕΥΡΩΠΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...