Το κοινωνικό Ιατρειο πηγαίνει σινεμά-Η ταινία INVISIBLE την Κυριακή στο ΤΕΧΝΟΥΡΓΕΙΟ

ΓΙΑΤΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΕΣΟΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ,ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ,ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ & ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΔΙΕΞΟΔΟΥΣ

Την ΚΥΡΙΑΚΗ 9-4 στο ΤΕΧΝΟΥΡΓΕΙΟ θα προβληθει ( σε δυο προβολες 7μμ & 8.30 μμ ) η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ του ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΘΑΝΙΤΗ “INVISIBLE”( 12 διεθνή Βραβεία και συµµετοχή σε πάνω απο 20 φεστιβάλ σε όλο τον κόσµο, από τη Σαγκάη και το Σίδνεϋ, µέχρι το Λος Άντζελες και το Σικάγο)

Μετα το τελος της β προβολης θα ακολουθησει ΣΥΖΗΤΗΣΗ με τον ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ

Ο ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ

Ο Δημήτρης Αθανίτης είναι σκηνοθέτης. Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε σινεμά και αρχιτεκτονική. Είναι μέλος της Ευρωπαικής και της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Η πρώτη ταινία του «Αντίο Βερολίνο» (1994) κέρδισε το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για τον νεωτερισμό του, ενώ η δεύτερη ταινία του «Καμιά Συμπάθεια Για Τον Διάβολο» (1997) ήταν υποψήφια για τον Χρυσό Αλέξανδρο και κέρδισε το Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας με τη Λένα Κιτσοπούλου. Η ταινία του «2000+1 Στιγμές» (2001) επιλέχτηκε από τον αυστραλό κριτικό Bill Mousoulis ανάμεσα στις 10 καλύτερες ταινίες στον κόσμο για το 2001 στο Senses of Cinema, ενώ η προηγούμενη ταινία του, «Τρεις Μέρες Ευτυχίας» (2012) κέρδισε 4 διεθνή βραβεία και άλλες τόσες υποψηφιότητες της Ακαδημίας.

ΥΠΟΘΕΣΗ

Ένας πατέρας χάνει τη θέση του στον κόσμο. Ο Αρης είναι ένας μοναχικός 35άρης, χωρισμένος, που δουλεύει σε ένα εργοστάσιο. Όταν απολύεται χωρίς καμιά προειδοποίηση, αποφασίζει να αποδώσει δικαιοσύνη ο ίδιος, καθώς νιώθει θύμα μιας ακραίας αδικίας. Όμως ο Άρης δεν είναι μόνος του. Έχει μαζί του και τον εξάχρονο γιο του…

Με επίκεντρο την περιοχή του Ασπρόπυργου, ο Δ. Αθανίτης αναπτύσσει μια ιστορία εμμονής και εκδίκησης. Αγωνιώδης ατμόσφαιρα από την πρώτη στιγμή μέχρι το (απρόσμενο) τέλος, με την κάμερα καρφωμένη στο εκφραστικό -απελπισμένο αλλά ταυτόχρονα αποφασισμένο- πρόσωπο του Γιάννη Στάνκογλου.

Που ξεχνά (😉 πως στο πλευρό του υπάρχει ένα παιδί, για το οποίο ο πατέρας είναι ο κόσμος όλος. Ένα παιδί που παλεύει με τον κόσμο των μεγάλων. Ένα κόσμο αόρατο.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΑΙΝΙΑΣ
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ
οι: Γιάννης Στάνκογλου, Κόρα Καρβούνη, Κώστας Ξυκομηνός, Εύα Στυλάντερ, Μενέλαος Χαζαράκης, Βιργινία Ταμπαροπούλου, Νικολίτσα Ντρίζη και ο μικρός Χρήστος Μπενέτσης.

Η πρωτότυπη ΜΟΥΣΙΚΗ της ταινίας είναι από τον Papercut,
η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ είναι του Γιάννη Φώτου,
την καλλιτεχνική διεύθυνση, τα ΣΚΗΝΙΚΑ και τα κοστούμια υπογράφει η Στέλλα Κάλτσου,
και το ΜΟΝΤΑΖ ο Σταμάτης Μαγουλάς.

Το ΣΕΝΑΡΙΟ της ταινίας υπογράφουν ο Δημήτρης Αθανίτης με τον Γιώργο Μακρή, ενώ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ είναι ο Πάνος Παπαδόπουλος και ο Δημήτρης Αθανίτης με τη στήριξη του ΕΚΚ και της ΕΡΤ ΑΕ.

INVISIBLE
H νέα ταινία του Δημήτρη Αθανίτη
Έγχρωμη, 84’, ΕΛΛΑΔΑ

ΔΥΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ 7μμ & 8.30 μμ
ΕΙΣΟΔΟΣ 5 ΕΥΡΩ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ οσους βοηθησαν για την εκδηλωση
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΑΚΤΗ ,ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΦΑΓΑΝΑΣ

Φωτογραφία του χρήστη Κοινωνικό Ιατρείο - Φαρμακείο Ναυπακτίας: ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.


Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...