Το κύπελλο Φωκίδας στον Φωκικό διαμαρτυρίες από τον Αστέρα Ιτέας.Βίντεο

Τον πρώτο τίτλο μετά την επιστροφή του στα τοπικά πήρε ο Φωκικός απέναντι στον Αστέρα που είδε να τριτώνει το κακό σε τελικούς κυπέλλου. Στο καλύτερο παιχνίδι της φετινής περιόδου στην ΕΠΣ Φωκίδας με αρκετή ένταση και πάθος και από τις δύο πλευρές ο Φωκικός αποδείχθηκε πιο αποτελεσματικός και κατέκτησε το κύπελλο στην παράταση. Ο Αστέρας από την άλλη για τρίτη συνεχόμενη χρονιά έχασε το αήττητο στον συμαντικότερο μέχρι στιγμής αγώνα, αν και βρέθηκε μπροστά στο σκορ στο πρώτο μισό.

Το παιχνίδι σε γενικές γραμμές ήταν μοιρασμένο με τις δύο ομάδες να έχουν από ένα ημίχρονο. Το πρώτο μέρος άνηκε στον Φωκικό που με πιο στρωτό ποδόσφαιρο είχε την πρωτοβουλία του αγώνα και τις ευκαιρίες χωρίς όμως να μπορέσει να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα. Η ομάδα της Ιτέας βγήκε μπροστά στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου μέρους και ενώ πρώτα έχασε την καλύτερη μέχρι τότε ευκαιρία του αγώνα σε ένα τετ-α-τετ που βρήκε κερδισμένο τον πορτιέρο του Φωκικού πέτυχε το 0-1 με ένα τυχερό τέρμα ακριβώς με τη συμπλήρωση σαράντα πέντε λεπτών.

Το ματς ήρθε στα ίσια με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους μετά από πέναλτι που παραχώρησαν οι παίκτες του Αστέρα και χρειάστηκε να εκτελεστεί δύο φορές -εύστοχα και τις δύο- αφού την πρώτη κάποιοι βιάστηκαν να μπουν στην περιοχή. Η συνέχεια, μέχρι τη λήξη της κανονικής διάρκειας, ήταν του Αστέρα που προσπάθησε να πάρει και πάλι κεφάλι στο σκορ και μαζί και το κύπελλο χωρίς να υπολογίσει όμως στον αντίπαλο τερματοφύλακα. Το παιχνίδι ισορρόπησε και πάλι στα τελευταία λεπτά με τις δύο ομάδες να έχουν αποδεχθεί σε μεγάλο βαθμό ότι θα υπάρξει και παράταση χωρίς όμως να εγκαταλήψουν και την προσπάθεια.

Η παράταση άνηκε και πάλι στον Φωκικό που φάνηκε να έχει περισσότερες δυνάμεις, αφού είχε και λιγότερα τρεξίματα στο δεύτερο ημίχρονο, διάστημα που στο μεγαλύτερο μέρος είχε παθητικό ρόλο. Και πάλι όμως δεν ξεχώριζε αισθητά κάποια από τις δύο ομάδες μέχρι το σημείο που έγινε το 2-1 μετά από υποδειγματική αντεπίθεση των τυπικά γηπεδούχων. Στο υπόλοιπο διάστημα μέχρι το τελευταίο σφύριγμα η κούραση ήταν καθοριστικός παράγοντας για τις προσπάθειες των παικτών που αν και έδειξαν ότι ήθελαν δεν μπόρεσαν να πετύχουν κάτι παραπάνω.

Από εκεί και πέρα θα πρέπει να αναφερθεί ότι οι άνθρωποι και των δύο ομάδων στέκονται σε δύο αμφισβητούμενες φάσεις στις οποίες ο Φωκικός ζήτησε πέναλτι, η πρώτη στο πρώτο ημίχρονο με το σκορ να είναι στο 0-0 όταν ο διαιτητής δεν υπέδειξε τίποτα, και η δεύτερη στην αρχή της επανάληψης όταν έγινε το 1-1 με τον Αστέρα να διαμαρτύρεται αυτή το φορά. Επιπλέον ο Φωκικός διαμαρτύρεται και για ένα πέναλτι προς το τέλος της παράτασης για το οποίο συμφώνησαν, μετά το τελος του αγώνα, και οι δύο ομάδες αλλά ο διαιτητής είχε διαφορετική άποψη.

Στα θετικά το αθλητικό πνεύμα, παρά το πάθος των δύο ομάδων, που επικράτησε σε ολόκληρο το παιχνίδι παρά την κρισιμότητά του αλλά και το γεμάτο γηπέδο, εικόνα που είχε καιρό να δει το φωκικό ποδόσφαιρο, με τους φίλους των δύο ομάδων να τις στηρίζουν επί 120 λεπτά και του “γηπεδούχους”, που δεν σταμάτησαν σε κανένα σημείο να τραγουδούν, να κερδίζουν στο τέλος και αυτή τη μάχη.

Στο τέλος πάντως οι άνθρωποι του Αστέρα έφυγαν με παράπονα από τη διαιτησία για τη φάση του πέναλτι που έφερε την ισοφάριση. Παράπονα εξέφρασε και η άλλη πλευρά που ωστόσο επισκιάστηκαν από την χαρά της κατάκτησης του κυπέλλου.

Η συνέχεια έχει συμμετοχή στο κύπελλο ερασιτεχνών για τον Φωκικό ενώ οι δύο ομάδες θα βρεθούν ξανά αντιμέτωπες για το πρωτάθλημα σε δύο εβδομάδες με γηπεδούχο τον Φωκικό σε ένα παιχνίδι που πιθανότατα θα είναι κάτι παραπάνω από μισός τίτλος.

amfisaface.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...