Το Λιμενικό για το περιστατικό ακυβερνησίας εν πλω του Superfast ΧΙ – Μετ’ εμποδίων το ταξίδι Πάτρα – Ιταλία

Τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου έφθασε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας το επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο Superfast ΧΙ, στο οποίο όπως έγραψε το tempo24.news, λόγω βλάβης στα φίλτρα των μηχανών, σημειώθηκε μπλακ άουτ εν πλω. Αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του, ωστόσο μετά την προσκόμιση των απαραίτητων πιστοποιητικών από νηογνώμονα, συνέχισε το ταξίδι του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος το πλοίο τη στιγμή του περιστατικού βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Ιθάκης. Το καράβι με προορισμό την Ανκόνα της Ιταλίας, είχε αποπλεύεσει από το λιμάνι της Πάτρας στις 5.30 το απόγευμα.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού:

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, βραδινές ώρες χθες, για περιστατικό ακυβερνησίας λόγω βλάβης ηλεκτρομηχανών του Ε/Γ-Ο/Γ “ΣΟΥΠΕΡ ΦΑΣΤ ΧΙ” Ν.Π. 11026, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά ν. Ιθάκης.

Άμεσα τέθηκαν σε επιφυλακή, προς παροχή τυχόν συνδρομής, περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και ιδιωτικά σκάφη. Το ανωτέρω πλοίο, το οποίο εκτελούσε εγκεκριμένο δρομολόγιο από Πάτρα προς Ηγουμενίτσα, μεταφέροντας εκατόν εβδομήντα τρεις (173) επιβάτες, εβδομήντα επτά (77) μέλη πληρώματος και ενενήντα (90) Ι.Χ., κατέπλευσε με ασφάλεια, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στο λιμένα Ηγουμενίτσας.

Κατόπιν διενέργειας επιθεώρησης μηχανολογικού τομέα από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων, διαπιστώθηκε αδυναμία εκκίνησης και λειτουργίας, σε μια από τις ηλεκτρογεννήτριες του πλοίου.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΣΟΥΠΕΡ ΦΑΣΤ ΧΙ”, ενώ κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και εν ισχύ κυβερνητικών πιστοποιητικών από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, απέπλευσε την 03:44 για Ανκόνα Ιταλίας, με τριακόσιους δώδεκα (312) επιβάτες, εβδομήντα επτά (77) μέλη πληρώματος και εκατόν εβδομήντα τρία (173) Ι.Χ.

tempo24.news



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...