Το μήνυμα του Βασίλη Φωτάκη για την Πρωτομαγιά.

Η 1η Μάη 2012 αποκτά  ένα ιδιαίτερο και σημαντικό ρόλο για τους εργαζόμενους και γενικότερα για τις κοινωνίες και τους λαούς που υφίστανται τις  συνέπειες μιας πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης. Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε, πρέπει να στείλουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ένα μήνυμα ενότητας, αγωνιστικότητας και ανθρωπιάς. Σε παγκόσμια κλίμακα παρατηρούμε ότι καταβαραθρώθηκε το βιοτικό επίπεδο που εκατομμύρια άνθρωποι με αγώνες είχαν κερδίσει.Το 1889,το Διεθνές Συνέδριο του Παρισιού καθιέρωσε την 1η Μάη ως διεθνή εργατική γιορτή, σε ανάμνηση της απεργίας των εργατών των ΗΠΑ, η οποία πραγματοποιήθηκε την 1η Μάη του 1886 στο Σικάγο και είχε αιματηρή κατάληξη. Σήμερα Πρωτόγνωρες περικοπές μισθών και συντάξεων, αλλά και αλλεπάλληλες αυξήσεις άμεσων και έμμεσων φόρων πνίγουν στην κυριολεξία τους πολίτες.

Δυόμιση χρόνια τώρα η πολιτική των δύο αδιόρθωτων ΠΑΣΟΚ -ΝΔ συνεχίζει να συντηρεί και να παράγει τα ίδια ελλείμματα, τα ίδια προβλήματα τις ίδιες παθογένειες χωρίς καμιά διάθεση αλλαγής. Δέσμιοι της κομματικής πελατείας τους και της νοοτροπίας που μας οδήγησε σε αυτό το σημείο. Η αγορά χαρακτηρίζεται από χιλιάδες λουκέτα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και από ραγδαία αύξηση της ανεργίας (πάνω από ένα εκατομμύριο). Οδηγώντας χιλιάδες οικογένειες στο περιθώριο και στον κοινωνικό αποκλεισμό. Τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργαζομένων έχουν υπονομευθεί.

Χιλιάδες εργαζόμενοι ημιαπασχολούνται, γιατί δεν μπορούν να βρουν πλήρη απασχόληση και πολλοί άλλοι δεν έχουν πρόσβαση στην αγορά εργασίας. Συμπολίτες μας όλων των ηλικιών, ιδιαίτερα όμως εμείς οι νέοι, ωθούμαστε στο περιθώριο, ενώ όλο και περισσότεροι αντιμετωπίζουν το φάσμα της ανεργίας. Το μόνο που κατάφεραν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, είναι η συμπίεση των εισοδημάτων των οικογενειών, η υπονόμευση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, των δικαιωμάτων των πολιτών για καλύτερη ζωή.Σας καλώ με συναίσθηση των ευθυνών μας να διατρανώσουμε όλοι μαζί ένα Φτάνει πια.

Δεν είναι οι ώρα για λεονταρισμούς περί επαναδιαπραγμάτευσης για λαϊκισμό και δημαγωγία. Οι πολίτες χρειάζονται λύσεις ρεαλιστικές κοστολογημένες και υπεύθυνες. Θέλουν φωνή δυνατή και ξεκάθαρη.

Σήμερα οι Έλληνες φορολογούνται με 37% φόρο, 12,5% πάνω από το μέσο όρο όλων των πολιτών στις χώρες του ΟΟΣΑ. Έχουμε επισήμως μείωση του εισοδήματος τους κατά 28%. Αυτό σημαίνει με πολύ απλά λόγια, ότι δε μπορούμε με κανένα τρόπο με αυτή τη φορολογία να ξεφύγουμε από την ύφεση. Χρειάζεται σταθερή φορολογία στο 20 % για τις επιχειρήσεις και τα άτομα, έτσι ώστε να υπάρχει η βασική προϋπόθεση για να έρθουν επενδύσεις στη χώρα, μαζί με την κατάργηση των 240 αντικινήτρων για την επιχειρηματικότητα και μαζί βεβαίως με ένα σταθερό περιβάλλον. Άμεση καταβολή των 7 Δις που χρωστά το κράτος ώστε να αναπνεύσει η οικονομία. Μείωση 50 % των  ασφαλιστικών εισφορών νέων επιχειρήσεων.Μείωση στο 40% της δόσης των στεγαστικών δανείων.

Η Δημοκρατική Συμμαχία παρουσίασε το σχέδιο 2020,ένα είδος σχεδίου Μάρσαλ με το οποίο προτείνεται ένα ειδικό ταμείο για την Ελλάδα που θα χρηματοδοτηθεί από την άμεση προείσπραξη του 50% του επόμενου ΕΣΠΑ (2014-2020), με την οποία θα ξεκινήσουν  ιδιωτικές επενδύσεις και θα υπάρξει ρευστότητα για τις επιχειρήσεις (προπαντός μικρομεσαίες και αγροτικός τομέας).

Ο κόσμος που θέλει να καταψηφίσει τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης που παραμένουν αδιόρθωτα, δεν είναι ανάγκη να ψηφίσει αρνητικά. Μπορεί να ψηφίσει θετικά, δίνοντας την ψήφο του στη Δημοκρατική Συμμαχία, που είναι το μόνο κόμμα πλην των ΔΥΟ αδιόρθωτων που δέχεται να συμμετάσχει σε μια επόμενη κυβέρνηση, που θα βοηθήσει στην Ευρώπη, που θα προωθήσει εντός κυβέρνησης ή εντός Βουλής να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις, που θα βοηθήσει να έρθουν επενδύσεις και να δημιουργηθούν δουλειές. Στις 6 Μαΐου κρίνεται το μέλλον, κρίνεται το αύριο της Ελλάδας. Ψήφισε θετικά, ψήφισε Δημοκρατική Συμμαχία.

 

 

 

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...