Το Μαξίμου αποφασισμένο για σκληρή στάση απέναντι στα νέα μέτρα

Το Μαξίμου αποφασισμένο για σκληρή στάση απέναντι στα νέα μέτρα
Στις συναντήσεις με τον κ. Βίζερ, η ελληνική πλευρά είχε την ευκαιρία να διαγνώσει τις προθέσεις και τις σκέψεις που επικρατούν στους κόλπους του Eurogroup, ενώ συζητήθηκε και το χρονικό πλαίσιο εντός του οποίου προβλέπεται να υπάρξουν αποφάσεις για το χρηματοδοτικό κενό του ελληνικού προγράμματος και η νέα ελάττωση του χρέους.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που υπάρχει μέχρι στιγμής και για το οποίο ενημερώθηκε η ελληνική κυβέρνηση, οι όποιες αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν περί τα μέσα της Άνοιξης του 2014, όταν δηλαδή και η Eurostat επικυρώσει το πρωτογενές πλεόνασμα του τρέχοντος έτους.

Στο τραπέζι των συζητήσεων βρέθηκαν, όπως ήταν αναμενόμενο, τα προαπαιτούμενα, τα οποία θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα, ώστε το Euro Working Group να δώσει το πράσινο φως για να εκταμιευθεί η δόση του ενός δισ. ευρώ που εκκρεμεί από τον περασμένο Ιούλιο.

Όσον αφορά στο δημοσιονομικό κενό, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, σε δηλώσεις του τόνισε πως υπάρχουν διάφορα σενάρια και πως το τοπίο θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει στο τέλος του έτους, ενώ για τη μετακύληση του χρέους είπε πως «όλα βρίσκονται στο τραπέζι».

Σε ερώτηση για το αν η αρνητική στάση της τρόικας στις ανακοινώσεις της κυβέρνησης περί των επιδομάτων που θα δοθούν για το πετρέλαιο θέρμανσης μπορεί να επηρεάσει τις συζητήσεις και το κλίμα, ο κ. Στουρνάρας δήλωσε πως δεν υπάρχει θέμα.

Σκληρή στάση προς την Τρόικα

Την ίδια ώρα, πολλοί υπουργοί, αλλά και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, υποστηρίζουν ότι η στάση της κυβέρνησης πρέπει να είναι ιδιαίτερα σκληρή απέναντι στην τρόικα, όταν θα επιστρέψει στην Ελλάδα.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, στο ΣΚΑΪ ότι εάν η τρόικα ζητήσει από την κυβέρνηση να εφαρμόσει νέα οριζόντια μέτρα, τότε πρέπει να αποφασίσει ο λαός με εκλογές.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...