Το Μαξίμου καλεί τον Κ. Μητσοτάκη να ζητήσει συγγνώμη

Το Μαξίμου καλεί τον Κ. Μητσοτάκη να ζητήσει συγγνώμη

Κατά τη συζήτηση χτες στη Βουλή για την ακύρωση του μέτρου της μείωσης των συντάξεων, ο Κυρ. Μητσοτάκης επέλεξε να υιοθετήσει την ακροδεξιά και εθνικιστική ατζέντα για το Μακεδονικό, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «έδωσε το όνομα για να πάρει τις συντάξεις», με αποτέλεσμα να προκαλέσει την οργή της κυβέρνησης.

Μαξίμου: Αναμένουμε άμεσα απαντήσεις

Στο σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού αναφέρεται ότι «χθες ο κ. Μητσοτάκης είχε το θράσος να καταγγείλει ότι ο πρωθυπουργός πούλησε τη Μακεδονία για να μην περικοπούν οι συντάξεις.
Επειδή δεν είμαστε σίγουροι εάν έχει καταλάβει τι είπε, τον καλούμε είτε να ανακαλέσει και να ζητήσει συγγνώμη, είτε να δώσει στοιχεία και ονόματα στον ελληνικό λαό και τη διεθνή κοινότητα.

Ποιοι είναι οι Ευρωπαίοι ηγέτες που συμμετείχαν στη συναλλαγή με τον πρωθυπουργό για ένα τόσο κρίσιμο εθνικό ζήτημα;

Αναμένουμε άμεσα απαντήσεις.»

Δ. Τζανακόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης θα δώσει εξηγήσεις σε ανώτατο ευρωπαϊκό επίπεδο

Επίθεση στη ΝΔ εξαπέλυσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Η Επόμενη Μέρα» και τον Σεραφείμ Κοτρώτσο.

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών και τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή με αιχμή τα όσα είπε περί συναλλαγής σημείωσε πως όλο αυτό το διάστημα όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση και οι συζητήσεις « ο κ. Μητσοτάκης έχει πει αθλιότητες έχει υπερβεί και τον ίδιο του τον εαυτό και το χαμηλό του επίπεδο κριτικής».

Μάλιστα ο κ.Τζανακόπουλος τόνισε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ μιλά σαν μαθητής του κ. Γεωργιάδη, για τον οποίο είπε πως είναι ο εμπνευστής αυτής της ιδέας της συναλλαγής με τους εταίρους. 

Εμείς σκοπεύουμε αυτό το θέμα -εφόσον ο κ. Μητσοτάκης σκοπεύει να γίνει πρωθυπουργός και να έχει συνεργασία με τους εταίρους- , θα το αναδείξουμε σε ανώτατο επίπεδο και θα κληθεί και στο ΕΛΚ να δώσει εξηγήσεις» τόνισε και πρόσθεσε «οι κατηγορίες περί προδοσίας δεν θα περνάνε αναπάντητες» ενώ επανέλαβε όσα είπε νωρίτερα στη Βουλή ο πρωθυπουργός, ο οποίος κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη εφόσον θεωρεί τη μη περικοπή των συντάξεων αποτέλεσμα συναλλαγής να μην την ψηφίσει. Χαρακτήρισε τον κ. Μητσοτάκη διπρόσωπο πολιτικό ο οποίος μετατοπίζει τη ΝΔ προς την Ακροδεξιά και την μεταμορφώνει σε ΛΑΟΣ και εκτίμησε ότι για αυτή τη μεταστροφή θα του ζητήσει λογαριασμό και η κοινωνία και το ΕΛΚ. 

Γ. Κατρούγκαλος: Απαράδεκτος ο συσχετισμός της μη περικοπής συντάξεων με τη συμφωνία των Πρεσπών
Δ. Παπαδημούλης για Κυρ. Μητσοτάκη: Και ψεύτης και «κότα»!

Σχολιάζοντας την αναφορά του προέδρου της ΝΔ , ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm» τόνισε: «Ήταν εντελώς απαράδεκτη η δήλωση συσχετισμού δυο διαφορετικών και εντελώς ανόμοιων πραγμάτων […] Ποτέ δεν είχαν σχετιστεί τα θέματα αυτά. Η αλήθεια είναι ότι έχει αναβαθμιστεί ιδιαίτερα η θέση της χώρας μας μετά την επιτυχία της συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν ήταν καθοριστικό στοιχείο, ειδικά για το ζήτημα των συντάξεων».

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, αναφέρει στο σχόλιό του για τη χθεσινή αντιπαράθεση στη Βουλή:

Oυπέστη χθες ένα ακόμη κοινοβουλευτικό βατερλό απέναντι στον . Κορυφαία αθλιότητά του, η συνειδητή συκοφαντία: «Δώσατε την Μακεδονία, για να πάρετε τις αυντάξεις»! Τολμά άραγε να ξεράσει αυτή τη λάσπη, μπροστά κ σε Μέρκελ κ Γιούνκερ; Και ψεύτης και «κότα»!

 

Σχολιάζοντας την αναφορά του προέδρου της ΝΔ από το βήμα της Βουλής περί ανταλλαγής των μειώσεων στις συντάξεις με τη συμφωνία για το Μακεδονικό : «Ήταν το αποκορύφωμα της συκοφαντίας και της χυδαιότητας ότι τόλμησε να ξεστομίσει αυτή την απίστευτη και αντιπατριωτική συκοφαντία, ότι “δώσατε τη Μακεδονία για να πάρετε τις συντάξεις”. Οι πάντες στον πλανήτη γνωρίζουν ότι αυτό το πράγμα είναι ένα χυδαίο ψέμα. Προκαλώ τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τολμήσει να ψελλίσει τα ίδια μπροστά στην Άγγελα Μέρκελ και τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Επιλέγω συνειδητά αυτά τα δύο πρόσωπα, διότι ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, στην ευρωπαϊκή Δεξιά. Δεν θα τολμήσει να το κάνει, γιατί εκτός από χυδαίος ψεύτης είναι και κότα».

 

Ρ. Σβίγκου: Fake news, ψέμματα, ακροδεξιά συνωμοσιολογία από τον κ. Μητσοτάκη

Fake news, ψέμματα, ακροδεξιά συνωμοσιολογία και σήμερα στη βουλή από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δεν χωρούν ούτε ίσες αποστάσεις μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, ούτε, φυσικά, προοδευτικά μέτωπα και συγκλίσεις με τον κ. Μητσοτάκη, αναφέρει στο σχόλιό της για την ομιλία του Κυρ. Μητσοτάκη η Ράνια Σβίγκου.

Fake news, ψέμματα, ακροδεξιά συνωμοσιολογία και σήμερα στη βουλή από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δεν χωρούν ούτε ίσες αποστάσεις μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, ούτε, φυσικά, προοδευτικά μέτωπα και συγκλίσεις με τον κ. Μητσοτάκη

 

 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/348827-To-Maximoy-kalei-ton-K-Metsotake-na-zetesei-syggnome ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...