Το μνημόνιο, το «φλερτ», η «απόρριψη» και η …κυβέρνηση της Αριστεράς!!

Το μνημόνιο, το «φλερτ», η «απόρριψη» και η …κυβέρνηση της Αριστεράς!!
Και μετεκλογικά συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ το «φλερτ» προς το ΚΚΕ, χωρίς ωστόσο να βρίσκει ανταπόκριση από τον «Περισσό».
Η «Κουμουνδούρου» αποτιμά θετικά την πρόταση νόμου, που κατέθεσε το ΚΚΕ, για την κατάργηση των μνημονίων.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Πάνο Σκουρλέτη, η συγκεκριμένη κοινοβουλευτική κίνηση του ΚΚΕ «αποτελεί παραδοχή εκ μέρους του, έστω και καθυστερημένα, ότι το μνημόνιο αποτέλεσε και αποτελεί τη βασική διαχωριστική γραμμή της συγκυρίας».

Μάλιστα ο κ. Σκουρλέτης επισημαίνει ότι, αν το ΚΚΕ είχε υιοθετήσει ανάλογη στάση προεκλογικά στο κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαμόρφωση ενός ενωτικού αντινεοφιλελεύθερου-αντιμνημονιακού μετώπου, τότε σήμερα η «κυβέρνηση της Αριστεράς θα ήταν πραγματικότητα».

Χαιρετίζοντας την κατάθεση του πρόταση νόμου και προαναγγέλλοντας επί της ουσίας την υπερψήφισή του από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογραμμίζει, ότι η «έστω και τώρα  συνειδητοποίηση πως το δίλημμα μνημόνιο  αντιμνημόνιο δεν είναι  πλαστό αποτελεί ένα θετικό βήμα».

Ο κ. Σκουρλέτης επαναλαμβάνει ότι, ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να διεκδικεί την ακύρωση του μνημονίου και των εφαρμοστικών νόμων, την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους με στόχο την διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους  του στo πλαίσιοo μια ευρωπαϊκής συνολικής λύσης.

Πάντως στον «Περισσό» δεν επιδεικνύουν ανάλογο «ενθουσιασμό» στις προσκλήσεις της «Κουμουνδούρου», εγκαλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για την ευρωενωσιακή προσήλωσή  ενώ του προσάπτουν ότι, ως ένας γνήσιος συστημικός πολιτικός σχηματισμός αμβλύνει συνεχώς τις αντιμνημονιακές γωνίες του!

briefingnews



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...