Το μωρό που “ήρθε στον κόσμο” δυο φορές

Ο ερχομός μιας νέας ζωής αποτελεί το μεγαλύτερο «θαύμα» του ανθρώπου. Όσοι το έχουν ζήσει μιλούν πραγματικά για ένα σωτήριο ψυχικό συναίσθημα που δεν περιγράφεται με λόγια. Είναι ανεξήγητο το πώς ο νέος γονιός δένεται «ψυχή τε και σώματι», με τον ερχομό του νέου μέλους της ζωής του, και κεντρίζοντας όλη του την προσοχή δια βίου.

Το θαύμα της γέννησης όμως είναι σχεδόν αδύνατο να αποτελέσει μέρος μιας ιστορίας που και ο πιο ψυχρός να αναρωτιέται αν μπορεί ένας άνθρωπος να ξεπεράσει στο μέγιστο βαθμό  την αντοχή του με την δύναμη της θέλησης για την επιβίωση του μωρού του.

Για την ακρίβεια πρόκειται για ένα περιστατικό που έλαβε χώρα στην πόλη Πλάνο του Τέξας .

Η Margaret Boemer, μητέρα δύο παιδιών, γέννησε ένα μωράκι δύο φορές. Και όμως καλά ακούσατε… έπειτα από έναν υπέρηχο ρουτίνας ο γιατρός που την παρακολουθούσε διαπίστωσε ότι η εγκυμοσύνη της κάθε άλλο παρά ομαλή ήταν.

Δυστυχώς το έμβρυο που κυοφορούσε έπασχε από μια βαριάς μορφής  ιεροκοκκυγικό τεράτωμα και οι μόνες επιλογές της μητέρας ήταν η έκτρωση ή το εσπευσμένο χειρουργείο.

«ήταν ιδιαίτερα σοκαριστικό για εμάς ,γιατί είχα ήδη μια πολύ δύσκολη εγκυμοσύνη με τα προηγούμενά μου παιδιά και κάτι τέτοιο ήταν πολύ σκληρό για ακόμα μια φορά», δήλωσε η «ηρωίδα» μητέρα.

 Η ίδια στο παρελθόν, κυοφορούσε δίδυμα όταν έχασε ένα από τα μωρά, πριν το δεύτερο τρίμηνο της κύησης. Και αυτή την φορά ήταν 16 εβδομάδων όταν ανακάλυψε την γενετική ανωμαλία του μωρού της .

Πιο συγκεκριμένα , το ιεροκοκκυγικό τεράτωμα είναι ένας όγκος που μεγαλώνει στην περιοχή του ιερού οστού και του κόκκυγα. Πρόκειται για μια άκρως σπάνια περίπτωση  που παρουσιάζεται σε 1 στις 35.000 γεννήσεις. Στο σύνδρομο αυτό ο αναπτυσσόμενος όγκος «κλέβει» την αιματική ροή τόσο  πολύ, που σταδιακά είναι πιθανό να προκαλέσει καρδιακή ανεπάρκεια και αιφνίδιο θάνατο στο έμβρυο . Εν ολίγοις, η μορφή αυτού του είδους του όγκου, προσπαθεί να μεγαλώσει «τρεφόμενος» από το αίμα του εμβρύου.

Η Margaret Boemer όμως, δεν υπολόγισε τον κίνδυνο του χειρουργείου, που μπορεί να της κόστιζε την ίδια της ζωή, προκειμένου να δώσει  μια ευκαιρία στο μωράκι της να γεννηθεί σε αυτό τον κόσμο, όπως η ίδια ισχυρίζεται.

Ο όγκος του εμβρύου σταδιακά μεγάλωσε τόσο πολύ, που είχε φτάσει στο σημείο να είναι μεγαλύτερος και από το ίδιο.  Ήταν 23 εβδομάδων και 5 ημερών όταν εισήχθη εσπευσμένα στο χειρουργείο, το οποίο και διήρκησε 20 λεπτά με τον περισσότερο  χρόνο να επενδύθηκε στο να ανοίξουν την μήτρα, την οποία περιέγραψε ο θεράπων ιατρός της ως «έναν μεγάλο μυ υπενδεδυμένο με μεμβράνες».

Το μόνο θετικό της ιστορίας που έδωσε κουράγιο στην μητέρα είναι ότι το μωράκι ήταν κοριτσάκι, κάτι που το ήθελε πολύ.

Δώδεκα εβδομάδες μετά, το μωρό γεννήθηκε για δεύτερη φορά κυριολεκτικά, από την κοιλιά της μαμάς του με καισαρική τομή και ζύγιζε 2.400 κιλά.

Μετά από επιθυμία της μητέρας του, έλαβε τα ονόματα των γιαγιάδων της.

Όμως η περιπέτεια για την μικρούλα συνεχίστηκε, διότι οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ο όγκος δεν είχε αφαιρεθεί πλήρως με αποτέλεσμα να εισαχθεί για ακόμα μία φορά στο χειρουργείο.

Πρόκειται για ένα οδυνηρό ταξίδι τόσο για την μικρούλα όσο και για την μαμά της, από το οποίο όμως βγήκε νικήτρια, με την Margaret Boemer να δηλώνει ότι εν τέλει άξιζε κάθε πόνο ο ερχομός της μικρής.

Τελικά η θέληση για ζωή και η μητρική αγάπη είναι ίσως το μεγαλύτερο «άλμα» για την πραγματοποίηση της ευχής της  Margaret Boemer, και τώρα πια έχει την μικρή στην αγκαλιά της ατενίζοντας το μέλλον με αισιοδοξία.

asdfasdf

 

asdfasdf

 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...