Το νέο βιβλίο της Rowling στη μεγάλη οθόνη;

Το νέο βιβλίο της Rowling στη μεγάλη οθόνη;
Το νέο βιβλίο της Rowling «The Cuckoo’s Calling» «κυνηγούν» τα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο για να μεταφέρουν στη μεγάλη οθόνη.

Τα στούντιο του Hollywood έχουν βάλει στο μάτι τα κινηματογραφικά δικαιώματα για το τελευταίο βιβλίο της δημοφιλούς συγγραφέως της σειράς «Harry Potter», JK Rowling, με τίτλο «The Cuckoo’s Calling», το οποίο είχε δημοσιεύσει με το αντρικό ψευδώνυμο Robert Galbraith.

Πληροφορίες θέλουν την Warner Bros, εταιρεία που κυκλοφόρησε όλα τα φιλμ «Harry Potter», να προηγείται λόγω της ήδη υπάρχουσας συνεργασίας με τη συγγραφέα, της οποίας η «ταυτότητα» αποκαλύφθηκε λίγο καιρό πριν στο «The Sunday Times» από ένα φίλο του δικηγόρου της.

Η Rowling έπεσε «θύμα» σκληρής κριτικής και βίωσε έντονη πίεση μετά το τέλος της σειράς «Harry Potter» και τη απόπειρά της να μεταπηδήσει στην ενήλικη λογοτεχνία με το «The Casual Vacancy» το περασμένο φθινόπωρο. Δικαιολόγησε λοιπόν, την κίνησή της αυτή, λέγοντας ότι το να «είναι» ο Robert Galbraith ήταν μια απελευθερωτική εμπειρία, καθώς ήταν υπέροχο να δημοσιεύει ένα βιβλίο χωρίς καμία προσδοκία και λαμβάνει κριτικές χωρίς καμία θετική ή αρνητική προκατάληψη.

Μετά την αποκάλυψη του ονόματος της Rowling, το βιβλίο εκτοξεύτηκε στην κορυφή των πωλήσεων, με περισσότερες από 17,5 χιλιάδες κόπιες να «φεύγουν» από τα ράφια των βιβλιοπωλείων την τελευταία εβδομάδα.

Δεν είναι όμως, η εμπορική επιτυχία ο μόνος παράγοντας που κέντρισε το ενδιαφέρον του Hollywood, μιας και πριν τη «διαρροή», δύο τηλεοπτικά στούντιο είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη μεταφορά του στην οθόνη. Άλλωστε, το γράψιμο της αγγλίδας συγγραφέως παραλληλίστηκε με αυτό του Lee Child, του οποίου το «Jack Reacher», μεταφέρθηκε πρόσφατα στη μεγάλη οθόνη με τον Tom Cruise στο πρωταγωνιστικό ρόλο.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...