Το «πήρε» πάνω του ο Ντάουντα και έστειλε τον Ατρόμητο στους «8»

Ο Ατρόμητος επικράτησε 2-0 της Λαμίας και πέρασε στους «8» του Κυπέλλου, με τον Ντάουντα να σημειώσει όλα τέρματα της ομάδας του στις δύο αναμετρήσεις με τους Φθιωτούς.

Οι Περιστεριώτες εκμεταλλεύτηκαν προς όφελος τους το 2-2 του πρώτου αγώνα και με τον Ντάουντα σε τρελά κέφια κατάφεραν να πάρουν το πολυπόθητο εισιτήριο για την επόμενη φάση, όπου η ομάδα του Γιώργου Κορακάκη θα συναντηθεί με έναν εκ των Ολυμπιακού και Άρη που ήρθαν 1-1 την περασμένη εβδομάδα στο «Κλ. Βικελίδης»!

Ο Ντάουντα πέτυχε το πρώτο γκολ στο 18’ και διπλασίασε στο 44, ενώ οι Λαμιώτες έχασαν μεγάλη ευκαιρία να μειώσουν στο 71’ με την κεφαλιά του Τσούκαλου που βρήκε το δοκάρι!

Την αναμενόμενη εικόνα είχε η αναμέτρηση στο ξεκίνημα της. Η μπάλα ήταν στα πόδια των ποδοσφαιριστών του Ατρομήτου, που προσπαθούσε να πετύχει ένα γρήγορο γκολ ώστε να… διώξει από πάνω του το άγχος για να βρεθεί πιο κοντά στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Από την άλλη η Λαμία, ήταν καλά οχυρωμένη στην άμυνά της με στόχο να… «βραχυκυλώσει» τους γηπεδούχους. Στο πρώτο τέταρτο τα κατάφερε αρκετά καλά και μάλιστα σε αυτό το χρονικό διάστημα είχε και δύο τελικές δίχως να καταφέρει, ωστόσο, να ανησυχήσει τον Παπαδόπουλο.

Οι «μπλε» ανέβασαν στροφές από εκείνο το σημείο και μετά και μπόρεσαν να δημιουργήσουν περισσότερα ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα. Αυτός που ξεμπλόκαρε τον Ατρόμητο, που δεν είχε έως εκείνο το σημείο κάποια καλή στιγμή, ήταν ο Ντάουντα στο 18’, εκμεταλλευόμενος το γύρισμα του Κατράνη από τα αριστερά, «εκτέλεσε» τον Πίτκα από κοντά (1-0).

Οι Περιστεριώτες υποχώρησαν πολύ μετά το τέρμα τους, έδειχναν κάπως… υπνωτισμένοι και έδωσαν αρκετό χώρο στη Λαμία που πήρε… μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και είχε αρκετές τελικές μέχρι την ανάπαυλα και από αυτές ήταν δύο οι αξιόλογες. Το… σκάψιμο του Ποζατζίδη ύστερα από το «δώρο» του Παπαδόπουλου που έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του, αλλά ο Έλληνας πορτιέρο ρέφαρε, διώχνοντας σε κόρνερ, αλλά και η κεφαλιά του Τσούκαλου αμέσως μετά τη στημένη φάση.

Ο Ατρόμητος πάτησε γκάζι προς το τέλος του ημιχρόνου και κατάφερε να αγκαλιάσει την πρόκριση. Αρχικά, ο Πλατέλλας βρέθηκε απέναντι από τον Πίτκα στο 42’ και δεν μπόρεσε να τον νικήσει. Ίσως να βρήκε και σε κάποιον αμυντικό η μπάλα. Λίγο μετά, ήρθε και το δεύτερο «χτύπημα» του Ντάουντα, που έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα ύστερα από το συρτό-δυνατό σουτ του Πλατέλλα, το οποίο απέκρουσε ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων, αλλά δεν ήταν δυνατό να μπλοκάρει.

Στο δεύτερο μέρος, ο Ατρόμητος κατάφερε να διαχειριστεί το υπέρ του προβάδισμα και το μαξιλαράκι ασφαλείας που είχε με το 2-0, έχοντας πλέον και ανεβασμένη ψυχολογία. Στο πρώτο μισό του ημιχρόνου, δεν σημειώθηκε καμία καλή φάση το ματς. Οι γηπεδούχοι απείλησαν με τον Τόνσο στο 47ο λεπτό, με τον παίκτη του Ατρομήτου να μην προλαβαίνει να σουτάρει και ενώ ήταν σε πολύ καλή θέση και λίγο μετά ο Κοτσώνης απείλησε με κεφαλιά για τους φιλοξενούμενους που στο 71’ είχαν δοκάρι με την κεφαλιά του Τσούκαλου. Αυτή ήταν ουσιαστικά η τελευταία φορά που πλησίασε σε γκολ η Λαμία και αφού δεν μπόρεσε εκεί να δώσει νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση, «άδειασε» και… συμβιβάστηκε με τη μοίρα της στο ματς.

Ο Ατρόμητος είχε τρεις καλές ευκαιρίες προς το τέλος του ημιχρόνου και οι δύο από αυτές ήταν με τον Ντάουντα, που στο 76’, έκλεψε την μπάλα, ελίχθηκε ωραία και βγήκε φάτσα με τον Πίτκα και δεν κατάφερε να «βρει» εστία. Στις καθυστερήσεις ο Κιβρακίδης έκανε ωραία το γύρισμα από τα αριστερά και ενώ ο Νιγηριανός είχε «οπλίσει» ήταν έτοιμος να σκοράρει, αλλά έδιωξε η αντίπαλη άμυνα. Ενδιάμεσα (83’) ο Λημνιός μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, αλλά δεν μπόρεσε με πλασέ στην απέναντι γωνία να σκοράρει.

Πηγή: Filathlos.gr

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...