Το παρασκήνιο του «τρελού» γκολ του Μπουχαλάκη

Το παρασκήνιο του «τρελού» γκολ του Μπουχαλάκη
Το παρασκήνιο του «τρελού» γκολ του Μπουχαλάκη

Με ένα γκολ που έχει προκαλέσει πολύ μεγάλη συζήτηση και θα συνεχίζει να συζητιέται για αρκετό καιρό ακόμα, ο Ολυμπιακός προκρίθηκε εις βάρος του Άρη στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Ανδρέας Μπουχαλάκης είναι ο άνθρωπος που κατάφερε και έκλεψε την παράσταση στο 87’ στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Για να ακριβολογούμε, έκλεψε την μπάλα από τον Κουέστα και έστειλε τον Ολυμπιακό στους «4» του θεσμού. Ένα γκολ που έχει κάνει τον γύρο του κόσμου και έχει φέρει τον Κρητικό χαφ στην κορυφή της επικαιρότητας.

Σε ένα παιχνίδι όπου θα συμμετείχαν παιδιά ίσως αυτό να το χαρακτήριζαν «ζαβολιά», αλλά εδώ πρόκειται για μία πανέξυπνη κίνηση που έχει γίνει από τον Μπουχαλάκη. Πολλοί αναρωτιούνται πώς το σκέφτηκε αυτό και τι ακριβώς συνέβη στη συγκεκριμένη φάση και ο 27χρονος χαφ εξέθεσε ανεπανόρθωτα τον Κουέστα. Τι έχει γίνει σε αυτή τη φάση και πώς φτάσαμε στο σημείο να μπει το γκολ για το οποίο συζητάει όλη η ποδοσφαιρική Ελλάδα; Το «ΦΩΣ» αναζήτησε το παρασκήνιο της πιο περίεργης φάσης που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στα ελληνικά γήπεδα και η οποία έκρινε μία πρόκριση.

Οι φωνές από τον πάγκο και η έμπνευση

Να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά τους. Όταν ο Καμαρά κάνει τη σέντρα που η μπάλα καταλήγει στην αγκαλιά του Κουέστα, ο Μπουχαλάκης κάνει μία κίνηση στο δεύτερο δοκάρι και στη συνέχεια φτάνει στην τελική γραμμή. Σε εκείνο το σημείο ο Μπουχαλάκης πηγαίνει και στέκεται στο δοκάρι του Άρη σαν να… κρύβεται. Κάποιοι από τους Πειραιώτες εκπλήσσονται και άλλοι νομίζουν ότι είναι τραυματίας και αποχωρεί. Κάποιοι άλλοι όμως δείχνουν ότι ξέρουν τι θα γίνει.

Σε εκείνο το σημείο ακούστηκαν οδηγίες από τον πάγκο του Ολυμπιακού προς τον Μπουχαλάκη. «Τώρα, Ανδρέα!», φώναξαν στον Κρητικό χαφ και δεν φάνηκε καθόλου να εκπλήσσονται με ό,τι έχει γίνει. Είναι προφανές ότι οι «ερυθρόλευκοι» έχουν διαπιστώσει πως ο Κουέστα κάτι δεν κάνει καλά. Το έχει δει και ο «Μπούχα», το έχουν δει και κάποιοι μέσα από την ομάδα. Ο Ισπανός τερματοφύλακας συνηθίζει να αφήνει την μπάλα κάτω όταν ετοιμάζεται να δώσει συνέχεια στο παιχνίδι.

Δεν είναι εύκολο να το προσχεδιάσει κανείς όλο αυτό, αλλά από την άλλη έχει διαπιστωθεί μια αδυναμία του Ισπανού πορτιέρε. Για αυτό και ακούστηκαν κάποιες οδηγίες από τους ανθρώπους της ομάδας. Βέβαια εκείνο που έλεγαν οι «ερυθρόλευκοι» και χθες ήταν ότι πρόκειται για μία έμπνευση του ποδοσφαιριστή, ο οποίος απέδειξε ότι είναι πανέξυπνος να δημιουργήσει τέτοιες καταστάσεις.

Πρώτος στον πανηγυρισμό ο Ενρίκες

Ο ίδιος ο Μπουχαλάκης μόλις στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Άρη και κάνει το 1-1 γυρίζει προς τον πάγκο του Ολυμπιακού και κάνει νόημα με το οποίο δείχνει ότι είναι θέμα εξυπνάδας. Και εδώ έχει σημασία να τονίσουμε κάτι. Ο πρώτος άνθρωπος που τρέχει πάνω στον Κρητικό μέσο των πρωταθλητών Ελλάδας είναι ο Αντόνιο Ενρίκες. Πρόκειται για τον πρώτο βοηθό του Πέδρο Μαρτίνς, έναν άνθρωπο που κάνει πολλή δουλειά σε θέματα τακτικής. Αυτός έχει σπεύσει να αγκαλιάσει τον «Μπούχα» και οι δυο τους έδειχναν σαν να ήξεραν. Αυτό που συνέβη ωστόσο δεν το πίστευε ούτε ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής. Η φάση του 1-1 συζητιόταν και χθες στον Ρέντη και ο Μπουχαλάκης εκείνο που έλεγε ήταν ότι «με έπιασε νευρικό γέλιο όταν πήγαινα να πάρω την μπάλα». Ακόμη και ο ίδιος που εκτέλεσε αυτή την έμπνευση έδειχνε να μην πιστεύει τι γινόταν.

«Ήταν μία έμπνευση»

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής αυτής της παράξενης φάσης μίλησε στο επίσημο κανάλι του Ολυμπιακού και εξήγησε αρχικά τι έγινε εκείνη τη στιγμή. «Έγινε μία σέντρα και την μπλόκαρε ο τερματοφύλακας. Είχα απογοητευτεί που δεν είχα πάρει την μπάλα. Πήγα ευθεία προς το άουτ. Μου ήρθε η έμπνευση να μείνω εκεί μήπως και γίνει κάτι. Ευτυχώς που καταφέραμε και βάλαμε το γκολ και προκριθήκαμε», τόνισε ο Μπουχαλάκης.

Όσον αφορά το γεγονός ότι σκοράρει συχνά στο «Βικελίδης», είπε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βοήθησα την ομάδα μου και στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο. Μακάρι να είναι γούρικο και κάθε χρόνο να καταφέρνω να κάνω κάτι. Το σημαντικό είναι ότι είμαστε μέσα σε άλλον ένα στόχο. Κοιτάμε το πρωτάθλημα, να ξεκουραστούμε, γιατί έχουμε δύσκολη συνέχεια».

Ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού συνέχισε για τη συμμετοχή της ομάδας του σε τρεις διοργανώσεις: «Ξέρουμε πολύ καλά ότι είναι πολύ υψηλό το επίπεδο σε όλες τις διοργανώσεις. Η ομάδα έδειξε ότι έχει την ποιότητα. Έχουμε 25 παίκτες που είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να δείξουν το καλύτερό τους πρόσωπο και είμαστε χαρούμενοι. Θα συνεχίσουμε και μακάρι να φτάσουμε όσο πιο μακριά γίνεται».

Πηγή: fosonline.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...