Το Πατριαρχείο διαψεύδει το ξέσπασμα του Βαρθολομαίου στον Γαβρόγλου

Το Πατριαρχείο διαψεύδει το ξέσπασμα του Βαρθολομαίου στον Γαβρόγλου

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο διέψευσε κατηγορηματικά το οργισμένο ξέσπασμα που φέρεται να είχε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος κατά τη διάρκεια της συνάντησής του, το περασμένο Σάββατο, στο Φανάρι με τον Έλληνα υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου.

Ο Γιώργος Παπαχρήστος, στη στήλη του στην εφημερίδα Τα Νέα, σήμερα Δευτέρα (12.11.2018) ανέφερε πως ο Οικουμενικός Πατριάρχης φέρεται να είπε, οργισμένος και σε έντονο ύφος, στον Κώστα Γαβρόγλου κατά τη δίωρη συνάντησή τους στο Οικουμενικό Πατριαρχείο: «Δεν γίνεται να με σέβεται ο Ερντογάν και να με απαξιώνει ο Τσίπρας, δεν το δέχομαι. Εγώ δεν δείλιασα μπροστά στις επιθέσεις ολόκληρης της Ρωσίας, του Πούτιν, θα δεχθώ αυτή τη συμφωνία εις βάρος μου; Απατάσθε».

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Νίκος Παπαχρήστου, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, διέψευσε πως ο Πατριάρχης είχε τέτοιο διάλογο με τον Έλληνα υπουργό.

«Πληροφορίες και δήθεν αποσπάσματα της διαλογικής συζητήσεως του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου με τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνο Γαβρόγλου, που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα» ανέφερε ο εκπρόσωπος του Πατριαρχείου.

Δυο ώρες είχε διάρκεια η συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη με τον Κώστα Γαβρόγλου, το περασμένο Σάββατο (10.11.2018) στο Φανάρι.

Ο Κώστας Γαβρόγλου ταξίδεψε νωρίτερα από το προγραμματισμένο στο Φανάρι για να ενημερώσει τον κ. Βαρθολομαίο για την πρόσφατη συμφωνία που ανακοίνωσαν πριν μερικά 24ωρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για την εκκλησιαστική περιουσία.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Οικουμενικός Πατριάρχης δεν έκανε δηλώσεις, επιλέγοντας τη σιωπή.

Κατά τη διάρκεια του τετ α τετ που είχε στο Φανάρι με τον Κώστα Γαβρόγλου, ο Πατριάρχης εξέφρασε τους προβληματισμούς του για τη συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου, όπως τόνισε ο υπουργός Παιδείας στις δηλώσεις του.

“Άκουσα τους προβληματισμούς του Οικουμενικού Πατριάρχου, θα μεταφέρω τους προβληματισμούς, πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις η επιδίωξη μας είναι ο διάλογος. Όπως ξέρετε έχουμε μια ιδεολογική και πολιτική δέσμευση ως τρόπο να λύνονται τα θέματα και πάμε παρακάτω” τόνισε ο κ. Γαβρόγλου μετά το τέλος της συνάντησης.

Ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων σημείωσε ότι ενημέρωσε επισήμως τον Οικουμενικό Πατριάρχη για το θέμα των σχέσεων Κράτους – Εκκλησίας στην Ελλάδα και για μια σειρά θεμάτων που αφορούν το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Ο κ. Βαρθολομαίος, αφού άκουσε όσα είχε να του πει ο υπουργός Παιδείας, θα μεταφέρει τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης υπ όψιν της Αγίας και Ιεράς Συνόδου που συνεδριάζει στις 27 Νοεμβρίου προκειμένου να τις αξιολογήσει και να τοποθετηθεί επ’ αυτών.

 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/346813-To-Patriarcheio-diapseydei-to-xespasma-toy-Bartholomaioy-ston-Gabrogloy ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...