Τι θα συμβεί με τους ελέγχους στις εκκλησίες

Στην πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στην χώρα μας αναφέρθηκε ο Γιάννης Οικονόμου, παραδεχόμενος πως το Εθνικό Σύστημα Υγείας βρίσκεται στα όριά του.

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να παραμείνει η οικονομία και η κοινωνία ανοιχτή, αλλά και πως «κάθε σημειακή παρέμβαση που κάνουμε στόχο έχει να εξυπηρετήσει αυτή την στρατηγική».

Όσον αφορά την πρόσβαση στις εκκλησίες, κάλεσε όλους να συμβάλλουν στο να τηρηθούν τα νέα περιοριστικά μέτρα, που καθιστούν υποχρεωτικό το rapid test για την είσοδο στους ναούς:

«Είναι κάτι που το αποδέχεται η Ιερά Σύνοδος, το είχε προτείνει και η αξιωματική αντιπολίτευση και καλούμε όλους να το τηρήσουν», είπε συμπληρώνοντας πως η Εκκλησία πιστεύει ότι θα κάνει την δουλειά της όπως και τα όργανα της Πολιτείας με τους απαραίτητους ελέγχους.

Ερωτηθείς σχετικά, μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε πως σε περίπτωση που βρεθεί πιστός σε ναό χωρίς rapid test  – έχοντας παραβιάσει το πλαίσιο που ισχύει – τότε το πρόστιμο θα επιβάλλεται σε αυτόν και όχι στον ιερέα ή στον ναό.


«Ο ιερέας δεν είναι ιδιοκτήτης του ναού», είπε χαρακτηριστικά.

«Η Αυστρία τα Χριστούγεννα είναι σαν την Ελλάδα τον Αύγουστο»
Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο επιβολής lockdown, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως η προσπάθεια της κυβέρνησης είναι να μην χρειαστεί να γίνουν στην χώρα μας όσα γίνονται σε άλλες χώρες όπως η Γερμανία.

«Δεν φαίνεται στον ορίζοντα στο επόμενο διάστημα πως θα χρειαστεί να φύγουμε από την στρατηγική μας. Η υπόλοιπη Ευρώπη έχει ακολουθήσει διαφορετικό μοντέλο», είπε και συμπλήρωσε πως «η κάθε χώρα ανάλογα με τα μέτρα που είχαν λάβει, την προετοιμασία που είχαν κάνει και τις προβλέψεις, παίρνουν και τα αντίστοιχα μέτρα. Για παράδειγμα για την Αυστρία τα Χριστούγεννα είναι κάτι σαν τον Αύγουστο στην Ελλάδα».

Όσον αφορά το «όριο» που βάζει η κυβέρνηση προκειμένου να λάβει δυσάρεστες αποφάσεις σημείωσε πως «είναι πολύ δύσκολο να προσδιορίσει κάποιος τις κόκκινες γραμμές όταν μιλάμε για ανθρώπινες ζωές. Δηλαδή αντί για 80 νεκρούς εάν έχεις 30 είναι καλύτερα; Μιλάμε για ανθρώπινες ζωές».

Συμπλήρωσε δε πως στηρίζουμε το ΕΣΥ, προσπαθούμε να αυξηθούν οι εμβολιασμοί και παλεύουμε να παραμείνει η οικονομία ανοιχτή. «Ό,τι γίνεται και όποιο μέτρο λαμβάνουμε αφορά στους ανεμβολίαστους, τόσο για την προστασία τους όσο και για την πίεσή τους, ας είμαστε ειλικρινείς», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Πηγή thebest.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...