Το πρώτο υποβρύχιο ξενοδοχείο στις Μαλδίβες

Το πρώτο υποβρύχιο ξενοδοχείο στις Μαλδίβες

Το πράσινο φως για την κατασκευή υποβρύχιου ξενοδοχείου στο τροπικό νησάκι Kuredhivaru έδωσε το υπουργείο Τουρισμού των Μαλδίβων. Πρόκειται για ένα φουτουριστικό υπερπολυτελές ξενοδοχείο, που θυμίζει ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Το υποβρύχιο ξενοδοχείο «Water Discus Hotel» θα διαθέτει 21 κινούμενα δωμάτια στην καρδιά εντυπωσιακών κοραλλιογενών υφάλων και δυο μεγάλα καθιστικά, τα οποία θα περιλαμβάνουν εστιατόριο και σπα, επτά μέτρα πάνω από την επιφάνεια των υδάτων.

Τα καθιστικά θα συνδέονται με γυάλινα τούνελ που θα οδηγούν στα υπνοδωμάτια, 30 μέτρα κάτω από το νερό. Το ξενοδοχείο, που θα κατασκευαστεί από την πολωνική εταιρεία Deep Ocean Technology με χρηματοδότηση από Ελβετούς επενδυτές, θα διαθέτει πισίνα στη στέγη καθώς επίσης και χώρο για την προσγείωση ελικοπτέρου. Οι επισκέπτες θα μπορούν να παρακολουθήσουν τους κοραλλιογενείς υφάλους και τα τροπικά ψάρια από την άνεση του δωματίου τους.

Μάλιστα θα μπορούν να εξερευνήσουν τον βυθό οποιαδήποτε στιγμή με απευθείας κατάδυση από ειδικό αεροστεγή θάλαμο αποσυμπίεσης. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, τα δωμάτια θα αναδύονται στην επιφάνεια. Η κατασκευάστρια εταιρεία θα προσπαθήσει να μετριάσει τις επιπτώσεις στους κοραλλιογενείς υφάλους περιορίζοντας τα θεμέλια στον βυθό, διατηρώντας ωστόσο υψηλά πρότυπα ασφαλείας. 

Επιπλέον, η εταιρεία έχει εκπονήσει μελέτη για την αποκατάσταση του θαλάσσιου οικοσυστήματος.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...