Το «Ρολόι της Αποκάλυψης» προχώρησε 20 δευτερόλεπτα

Το «Ρολόι της Αποκάλυψης» προχώρησε 20 δευτερόλεπτα
Το «Ρολόι της Αποκάλυψης» προχώρησε 20 δευτερόλεπτα


24/01/2020 – 17:00

Ο κίνδυνος απόλυτης καταστροφής λόγω πυρηνικών όπλων και κλιματικής αλλαγής είναι πιο κοντά από ποτέ, σύμφωνα με τους επιστήμονες που χειρίζονται το διάσημο «Ρολόϊ της Αποκάλυψης».

Οι δείκτες του «ρολογιού της Αποκάλυψης», που υπάρχει από το 1.947 για να συμβολίζει το επικείμενο της απόλυτης καταστροφής του πλανήτη, απέχουν πλέον από τα μεσάνυχτα 100 δευτερόλεπτα, σύμφωνα με την επιστημονική ομάδα που το χειρίζεται και υπογραμμίζει τους κινδύνους που εγείρουν η κλιματική αλλαγή και η διάδοση των πυρηνικών όπλων.

«Ο χρόνος που χωρίζει τον κόσμο από την καταστροφή εκφράζεται πλέον σε δευτερόλεπτα, όχι σε ώρες ή λεπτά» δήλωσε η Ρέιτσελ Μπρόνσον, η Πρόεδρος και Γενική Διευθύντρια του περιοδικού Bulletin of Atomic Scientists, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου στην Ουάσιγκτον που παραχωρεί κάθε χρόνο, τον Ιανουάριο.

Τον περασμένο χρόνο, το ρολόϊ έδειχνε δύο λεπτά πριν από τις 12, αλλά οι δείκτες προχώρησαν πλέον κατά 20 δευτερόλεπτα.

Μια ομάδα ειδικών, μεταξύ αυτών 13 κάτοχοι βραβείου Νόμπελ, ορίζει κάθε χρόνο τη νέα ώρα, αρχικά μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, το ρολόϊ έδειχνε 7 λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα, το 1.991 και στο τέλος του Ψυχρού Πολέμου, οι δείχτες υποχώρησαν στα 17 λεπτά πριν τις 24.00, ενώ το 1.953, όπως το 2.018 και το 2.019, το ρολόϊ έδειχνε δύο λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα.

 

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...