Το Σίλβερστοουν ανήκει στον Χάμιλτον

Το Σίλβερστοουν ανήκει στον Λιούις Χάμιλτον, καθώς ο Βρετανός πανηγύρισε την τέταρτη σερί νίκη του στην ιστορική πίστα, εκμεταλλεύτηκε τα προβλήματα του Σεμπάστιαν Φέτελ και έτσι μείωσε τη διαφορά στον έναν βαθμό από τον Γερμανό. Δεύτερος ο Μπότας, τρίτος ο Ραϊκόνεν.

Πιο συγκεκριμένα αφού χρειάστηκε και δεύτερη εκκίνηση καθώς ο Πάλμερ πάρκαρε το μονοθέσιο του εκτός πίστας, ο Χάμιλτον δεν δυσκολεύτηκε να κρατήσει την πρώτη θέση. Ο Ραϊκόνεν ήταν δεύτερος, με τον Φέτελ να πέφτει τέταρτος καθώς τον προσπέρασε ο Φερστάπεν! Ωστόσο, ο αγώνας δεν συνεχίστηκε ομαλά, καθώς ο Κβίατ χτύπησε τον Σάινθ και το αυτοκίνητο ασφαλείας μπήκε στην πίστα. 

Με το που εξαφανίστηκε το αυτοκίνητο ασφαλείας, εξαφανίστηκε και ο Χάμιλτον από τους διώκτες του. Ο Βρετανός έκανε… πλάκα στους αντιπάλους του, ενώ βρέθηκε πολύ σύντομα να έχει και διαφορά 10 δευτερολέπτων από τον δεύτερο Ραϊκόνεν. Πίσω από τον Φιλανδό ακολουθούσε μάχη μεταξύ Φέτελ και Φερστάπεν για την τρίτη θέση, ενώ ο Μπότας που είχε ξεκινήσει 9ος, άρχιζε να ανεβαίνει. 

Πλησιάζοντας στον 20ό γύρο, άρχισαν και τα πιτ στοπ. Ο Φέτελ μπήκε πρώτος βάζοντας την μαλακή γόμα, ενώ ακολούθησαν και οι Χάμιλτον-Ραϊκόνεν, με το 1-2 να μην αλλάζει. Είχαν υπολογίσει όλοι, όμως, χωρίς τον απίστευτο Μπότας. Με ένα ταχύτατο πιτ-στοπ, μόλις 2,1 δευτερολέπτων, βρέθηκε ακόμη και δεύτερος. 

Θέση την οποία και διατήρησε μέχρι το τέλος. Ο Μπότας έκανε φοβερό αγώνα και κατάφερε να τερματίσει στην δεύτερη θέση, πίσω από τον Χάμιλτον που δεν απειλήθηκε ούτε μια στιγμή. Ο Κίμι Ραϊκόνεν ανέβηκε στο πόντιουμ, με τον έτερο οδηγό της Φεράρι, Σεμπάστιαν Φέτελ, να κάνει και δεύτερο πιτ-στοπ και να πέφτει στην 7η θέση! Πράγμα που του στοίχισε καθώς είδε τον Χάμιλτον να μειώνει τη διαφορά στον έναν βαθμό και να βάζει «φωτιά» στο πρωτάθλημα. 

Ο Φερστάπεν τερμάτισε στην 4η θέση, με τους Ρικιάρντο, Χούλκενμπεργκ να ακολουθούν στην κατάταξη. Ο Όκον μπήκε στην οκτάδα, με τους Πέρες και Μάσα να παίρνουν την 9η και 10η θέση, αντίστοιχα. 

Αναλυτικά η κατάταξη:

ΦΩΤΟ

Αναλυτικά η βαθμολογία των οδηγών:

ΦΩΤΟ

Πηγή: Ο Φίλαθλος

Πηγή: http://www.kontranews.gr/SPOR/293006-To-Silberstooyn-anekei-ston-CHamilton ΣΠΟΡ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...