Το ΣΔΟΕ ψάχνει για ύποπτες συναλλαγές και επενδύσεις της Χρυσής Αυγής μέσω εταιρείας–μυστήριο στο Μαρούσι

Το ΣΔΟΕ ψάχνει για ύποπτες συναλλαγές και επενδύσεις της Χρυσής Αυγής μέσω εταιρείας–μυστήριο στο Μαρούσι
Σε λογιστική εταιρεία που ανήκει σε μέλος της Χρυσής Αυγής επεκτείνονται οι έρευνες του ΣΔΟΕ για να πέσει περισσότερο φως στα οικονομικά του ακροδεξιού κόμματος.

Οπως αναφέρει το vima τα στελέχη του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος ερευνούν εάν μέσω της εταιρείας στο Μαρούσι υπήρξαν ύποπτες συναλλαγές ή περίεργες επενδύσεις στο όνομα της οργάνωσης.

Επιπλέον εξετάζονται στοιχεία που έχουν οι δικαστικοί λειτουργοί για χρηματοδότηση του ακροδεξιού κόμματος από ιερείς και τρεις τουλάχιστον επιχειρηματίες και τραπεζικούς.

Η επιβεβαίωση, πάντως, των σχετικών αναφορών θεωρείται εξαιρετικά δύσκολη με βάση την εμπειρία που έχουν τα στελέχη του ΣΔΟΕ και από ελέγχους σε άλλους κομματικούς σχηματισμούς.

Οι υπεύθυνοι του ΣΔΟΕ στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη λεωφόρο Μεσογείων βρήκαν στοιχεία για τις συναλλαγές της οργάνωσης μετά την περίοδο 2011-2012, όταν και πλέον έχει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.

Η έρευνα του ΣΔΟΕ που θα διαρκέσει πολλές εβδομάδες θα εστιασθεί στα παραστατικά που κατασχέθηκαν στα γραφεία του κόμματος, στους τραπεζικούς λογαριασμούς που χρησιμοποιούσε η οργάνωση αλλά και στις εμπορικές συναλλαγές με «σουβενίρ» και τα συσσίτια της Χρυσής Αυγής.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...