Το ΣτΕ απέρριψε το αίτημα της ΕΤΕ για μη καταβολή των επικουρικών συντάξεων

Το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) απέρριψε το αίτημα της ΕΤΕ για την μη καταβολή των επικουρικών συντάξεων. Το συνολικό ποσό των επικουρικών συντάξεων θα καταβληθεί κατά ένα τμήμα από το ΕΤΕΑΕΠ και κατά άλλο από την ΕΤΕ.

Δεν έκανε δεκτή το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) το αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής, που είχε καταθέσει την περασμένη Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019, η Εθνική Τράπεζα Ελλάδος κατά του υπουργείου Εργασίας και του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ), αναφορικά με τη διακοπή της επικουρικής σύνταξης συνταξιούχων της ΕΤΕ.

Η απόφαση που είχε λάβει το υπουργείο Εργασίας προέβλεπε την άμεση καταβολή της επικουρικής σύνταξης στους απόμαχους εργαζόμενους της ΕΤΕ για τους επτά πρώτους μήνες του 2019. Το συνολικό ποσό των επικουρικών συντάξεων θα καταβληθεί κατά ένα τμήμα από το ΕΤΕΑΕΠ και κατά άλλο από την ΕΤΕ. Η εν λόγω Τράπεζα ζητούσε την μη καταβολή των επικουρικών συντάξεων.

Το Α΄ Τμήμα Διακοπών του ΣτΕ, με διαδικασίες εξπρές και με πρόεδρο την αντιπρόεδρο Σπυριδούλα Χρισικοπούλου και εισηγήτρια την Χαρίκλεια Χαραλαμπίδου, αφού άκουσαν τις απόψεις όλων των μερών, σήμερα το μεσημέρι απέρριψαν το αίτημα προσωρινής διαταγής της ΕΤΕ.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...