Ό,τι και να ειπωθεί για τον Μίκη Θεοδωράκη θα είναι πραγματικά πολύ λίγο μπροστά στο μεγαλείο της προσωπικότητάς του και στην ανεκτίμητη πολυδιάστατη παρακαταθήκη που αφήνει στις επερχόμενες γενιές. Για εμάς τους ναυπάκτιους, οι δεσμοί που αναπτύξαμε με τον άνθρωπο και καλλιτέχνη Μίκη Θεοδωράκη ήταν ξεχωριστοί. Ξεχωριστοί, γιατί ο ίδιος, βάζοντας την προσωπική του σφραγίδα και δίνοντας το όνομά του στο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Ναυπάκτου συνέβαλλε τα μέγιστα, ώστε η Ναύπακτος να καταστεί από το 2001 σημείο αναφοράς του χορωδιακού τραγουδιού.

Δεν έμεινε όμως εκεί. Λίγα χρόνια αργότερα έδωσε το όνομά του και στην Παιδική Χορωδία Ναυπάκτου ισχυροποιώντας ακόμη περισσότερο τους δεσμούς του με τον τόπο μας και υπογραμμίζοντας, για ακόμη μία φορά, το ενδιαφέρον του για την επαφή των παιδιών με την ελληνική μουσική και παράδοση.

Το 2003, ο Μίκης Θεοδωράκης ανακηρύχθηκε Επίτιμος Δημότης Ναυπάκτου, ως ελάχιστη ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης. Με αισθήματα ευγνωμοσύνης τον αποχαιρετούμε και σήμερα. Για όλα όσα προσέφερε στον τόπο μας, στη χώρα, στον κόσμο.Μίκη, σε ευχαριστούμε.

Καλό ταξίδι.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...