«Το σχολείο αντιμετώπισε τον γιο μου σαν αλήτη», λέει ο πατέρας του 12χρονου με Άσπεργκερ

«Το σχολείο αντιμετώπισε τον γιο μου σαν αλήτη», λέει ο πατέρας του 12χρονου με Άσπεργκερ

Την τιμωρία όλων όσοι ευθύνονται για το κλίμα κακοποίησης στο σχολείο και την κατάληψη με αίτημα την απομάκρυνση του παιδιού του, ζητά ο πατέρας του 12χρονου μαθητή με σύνδρομο Άσπεργκερ.  

Η οικογένεια του μαθητή του 2ου Γυμνασίου Καλαμαριάς έχει καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου.    

Στις 25 Ιανουαρίου, ημέρα Παρασκευή, οι συμμαθητές του 12χρονου προχώρησαν σε κατάληψη του σχολείου με μοναδικό αίτημα την απομάκρυνση του.  

Η κατάληψη, όπως καταγγέλλουν οι γονείς, έγινε με συναίνεση της διεύθυνσης του σχολείου και για την υπόθεση έχει ενημερωθεί τόσο η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας, όσο και ο εισαγγελέας.   «Πρόκειται για ένα πρωτοφανές ξέσπασμα ρατσιστικής βίας» τονίζει ο πατέρας του μαθητή, εκφράζοντας τους φόβους του για τον στιγματισμό του ανήλικου παιδιού.  

«Δεν θέλουμε ένα τέτοιο γεγονός να μένει στα ατιμώρητα από την ελληνική Δικαιοσύνη (…) Ας αναζητήσει (σ.σ ο εισαγγελέας) ποιος είναι υπεύθυνος που φτάσαμε σε μια διαπόμπευση ενός ανηλίκου».  

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο πατέρας του 12χρονου έκανε λόγο για «αήθη συκοφαντική δυσφήμηση με διάφορες ανυπόστατες κατηγορίες που διασύρουν το παιδί και την οικογένεια».  

«Μας δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα, πολύ περισσότερο στο παιδί που δεν ξέρουμε πώς να το διαχειριστούμε και βάζει σε κίνδυνο και την ασφάλειά του ακόμη, γιατί η απόρριψη αυτή με αυτόν τον βίαιο τρόπο είναι κάτι που δεν μπορεί να το αντέξει».  

Όπως λέει ο ίδιος, η διεύθυνση του σχολείου έκανε το παιδί του να αισθάνεται παρείσακτος, «από την πρώτη στιγμή» που συμμαθητές του ζήτησαν την απομάκρυνσή του.  

«Τον αντιμετώπισε σαν αλήτη, σαν παιδί με παραβατική συμπεριφορά από την πρώτη ώρα, τον οποίο ήθελε να τον διώξει για να έχει ένα καθαρό σχολείο, να μην είναι μπελάς για την ίδια και το σχολείο της και το κατεδίωξε, στήνοντάς τον στο απόσπασμα των ωριαίων αποβολών», υποστήριξε.  

«Το παιδί προσπαθεί να πάει σχολείο, πήγαμε χθες και προχθές, είναι πολύ κακό το κλίμα, δέχεται bullying από συμμαθητές του, δεν μπορεί να μείνει, φεύγει, είναι θυμωμένος, γιατί έχει ακούσει πολλά».  

Για το θέμα έχει παρέμβει το υπουργείο Παιδείας, ενώ ο εισαγγελέας διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα. Μηνυτήρια αναφορά κατατέθηκε και στο τμήμα αντιμετώπισης ρατσιστικής βίας του Παρατηρητηρίου Συμφωνιών του Ελσίνκι. 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOINONIA/353721-To-scholeio-antimetopise-ton-gio-moy-san-alete-leei-o-pateras-toy-12chronoy-me-Aspergker ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...