Το χαϊδεμένο παιδί της ευρωπαϊκής αριστεράς o Tσίπρας, γράφει η «Le Monde»

Το χαϊδεμένο παιδί της ευρωπαϊκής αριστεράς o Tσίπρας, γράφει η «Le Monde»
«Είναι ένα πρόσωπο που το παίρνουν πλέον σοβαρά και θεωρείται ότι μπορεί να παίξει ένα ρόλο κλειδί» παρατηρεί ένας εκπρόσωπος της Κομισιόν στην Αθήνα.

Το εγκώμιο του Αλέξη Τσίπρα πλέκει σε άρθρο της η γαλλική εφημερίδα «Le Monde», η οποία αποκαλεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «χαϊδεμένο παιδί της ευρωπαϊκής αριστεράς που προσκαλείται τακτικά από τον Γάλλο ομόλογό του Ζαν Λυκ Μελενσόν ή από το Die Linke της Γερμανίας».

«H επίσκεψή του στις Βρυξέλλες αποδεικνύει ότι αρχίζει να μπαίνει και σε άλλους κύκλους και αυτό είναι σημαντικό αφού αρχικά θεωρείτο personna non grata στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, όταν η ελληνική οικονομική κρίση βρισκόταν στο αποκορύφωμά της» σημειώνει η γαλλική εφημερίδα.

«Είναι ένα πρόσωπο που το παίρνουν πλέον σοβαρά και θεωρείται ότι μπορεί να παίξει ένα ρόλο κλειδί» παρατηρεί ένας εκπρόσωπος της Κομισιόν στην Αθήνα. «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εναντίον του μνημονίου αλλά θέλει να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ» συμπληρώνει.

Ο Αλέξης Τσίπρας, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, θα είναι μάλλον υποψήφιος της Αριστεράς στις ευρωεκλογές του 2014 για τη θέση του Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο στην Κομισιόν, γράφει η «Le Monde».

H απόφαση για την υποψηφιότητά του θα ληφθεί τον Δεκέμβριο, στο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, σημειώνει η εφημερίδα και συμπληρώνει στο επαινετικό της άρθρο: «Αυτός ο σαραντάχρονος που δείχνει Βενιαμίν στην ελληνική πολιτική σκηνή έγινε γνωστός στην Ευρώπη από τους αγώνες του εναντίον της Τρόικας και την αμφισβήτιση της πολιτικής λιτότητας. Μέσα σε λίγα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε το δεύτερο κόμμα της χώρας και πέρασε από το 4% στο 19% το 2012»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...