Το όνομα του Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή στο Ελληνικό Λύκειο Μονάχου

Το όνομα του Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή στο Ελληνικό Λύκειο Μονάχου

Φέγγει ο συγγραφέας κ. Γ. Λεκάκης,

 

Το Ελληνικό Λύκειο Μονάχου θα φέρει πλέον το όνομα του Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή! Του σπουδαίου Θρακός Έλληνα μαθηματικού, που διακρίθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο. Την είδηση έκαμε γνωστή ο διευθυντής του Λυκείου, Στ.Ελευθεριάδης.

Με επιστολή του ο κ.Στ.Ελευθεριάδης, κάνει αναφορά στην ζωή και το έργο του μεγάλου Έλληνος επιστήμονος, που γεννήθηκε στο Βερολίνο (1873), με καταγωγή από επιφανή οικογένεια της Θράκης, και πέθανε (1950) στο Μόναχο (όπου ευρίσκεται ο τάφος του).

«Τα τελευταία χρόνια τόσο η εδώ ελληνική κοινότητα όσο και το σχολείο μας με διάφορες δράσεις ενδιαφέρθηκαν να αναδείξουν αυτόν τον λαμπρό Έλληνα, που απολαμβάνει τιμής και αναγνώρισης από την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, αλλά πολλοί συμπατριώτες του, ίσως, τον αγνοούν. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι τα τελευταία χρόνια γίνεται μνημόσυνο στον τάφο του στις αρχές Φεβρουαρίου», γράφει ο κ.Στ.Ελευθεριάδης.

Επραγματοποιηθήσαν εκπαιδευτικά προγράμματα. Μαθητές με την βοήθεια των καθηγητών τους, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον μεγάλον αυτόν μαθηματικό και το έργο του. Στις 18.12.2018 συνεδρίασε ο Σύλλογος Καθηγητών και μετά από πρόταση του υποδιευθυντού του σχολείου, μαθηματικού Αδ.Μιλτιάδη, απεφασίσθη να δοθεί στο Ελληνικό Λύκειο Μονάχου η προσωνυμία «Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή», ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης της γενικότερης προσφοράς του στην επιστήμη και την πατρίδα. Η απόφαση προωθήθηκε στον συντονιστή Εκπαίδευσης Γ.Παπατσίμπα, ο οποίος και την απεδέχθη.

ΠΗΓΗ: Doryforos.org.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITISMOS/354518-To-onoma-toy-Konstantinoy-Karatheodore-sto-Elleniko-Lykeio-Monachoy ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...