Το «Όχι» της Βενετίας στο άνοιγμα ταχυφαγείων!

Το «Όχι» της Βενετίας στο άνοιγμα ταχυφαγείων!

Η Βενετία απαγορεύει πλέον το άνοιγμα νέων σουβλατζίδικων και fast food με σκοπό την «διατήρηση των παραδόσεων» στην πόλη.
Ο νέος νόμος θα περιορίσει επίσης των αριθμό των καταστημάτων που πωλούν πίτσα με το κομμάτι, ενώ θα μειωθούν και τα καταστήματα που πωλούν χειροποίητα παγωτά.

«Θέλουμε να βάλουμε φρένο σε τύπους δραστηριοτήτων που δεν είναι συμβατοί με τη διατήρηση και την ανάπτυξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Βενετίας »δήλωσε η Πάολα Μαρ, επικεφαλής τουρισμού της πόλης, σύμφωνα με την Guardian.

Η πόλη δε διαφωνεί κατ’ αρχήν με τα σουβλάκια ή το γρήγορο φαγητό προσθέτοντας πως δεν έχει πρόβλημα με τους ανθρώπους που τρώνε έξω. «Το πρόβλημα με μια τουριστική πόλη όπως η δική μας, είναι πως υπάρχει ο κίνδυνος να χάσει την ταυτότητά της» δήλωσε. «Υπάρχουν τοπικά προϊόντα που πρέπει να προσπαθήσουμε να προωθήσουμε, αυτό θα ήταν καλύτερο για το πνεύμα της πόλης και, σε περιβαλλοντικό επίπεδο, θα ήταν πιο βιώσιμο».
Είπε επίσης πως υπάρχουν σχέδια για την ανάπτυξη ζωνών για πικνίκ, για να αποτραπεί η συγκέντρωση τουριστών για φαγητό σε τουριστικά σημεία της πόλης.

Πέρυσι, η Βερόνα απαγόρευσε επίσης τα σουβλάκια και άλλα καταστήματα Η απόφαση ήρθε ως απάντηση στην απότομη αύξηση των καταστημάτων με κεμπάπ στην πόλη. γρήγορου φαγητού για τη διατήρηση της ‘διακόσμησης’ της πόλης.
Η απόφαση ήρθε ως απάντηση στην απότομη αύξηση των καταστημάτων με κεμπάπ στην πόλη.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/295440-To-Ochi-tes-Benetias-sto-anoigma-tachyphageion ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...