Το 1ο βραβείο Αριστείας σε ελληνικό εργαστήριο διαγνωστικών αναλύσεων από το κινητό!

Βραβεία Αριστείας σε ελληνικές νέες τεχνολογίες και την Επιχειρηματικότητα!

Στην «Mobile diagnostics: ένα φορητό εργαστήριο διαγνωστικών αναλύσεων συνδεδεμένο με το κινητό σου», το πρώτο βραβείο Αριστείας, από το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών την Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας και τη Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων του ΕΒΕΑ (ΘΕΑ).

Τα Βραβεία Αριστείας στην Καινοτομία και την Επιχειρηματικότητα, πραγματοποιήθηκαν με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και στοχεύουν στην ανάδειξη και επιβράβευση πρωτότυπων προτάσεων που συμβάλουν στην ανάπτυξη συστημάτων και εφαρμογών βασισμένων σε νέες τεχνολογίες, στην ενσωμάτωση της περιβαλλοντικής διάστασης στον σχεδιασμό καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών, στην εξάπλωση της χρήσης των νέων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών αλλά και στη δημιουργία νέων επιχειρήσεων σε παραδοσιακούς τομείς ανάπτυξης με χρήση πρωτοποριακών συστημάτων ή με παροχή επιπλέον σύγχρονων υπηρεσιών.

1ο Βραβείο στη Mobile diagnostics

Το 1ο Βραβείο απονεμήθηκε στην επιχειρηματική πρόταση με τίτλο «Mobile diagnostics: ένα φορητό εργαστήριο διαγνωστικών αναλύσεων συνδεδεμένο με το κινητό σου», με εμπνευστές τους Γκιζελή Ηλέκτρα (Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Κρήτης) & Παπαδάκη Γιώργο, ερευνητές στο Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας. Η παραπάνω πρόταση κατατέθηκε στον τομέα «Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας».

2ο Βραβείο σε ένα διάφανο φωτοβολταϊκό πάνελ παραγωγής ρεύματος

Το 2ο Βραβείο απονεμήθηκε στην επιχειρηματική πρόταση με τίτλο «Διάφανο φωτοβολταϊκό πάνελ παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, τοποθετημένο πάνω σε ένα ηλιακό θερμοσίφωνα παραγωγής ζεστού νερού» της Μίνου Γαρυφαλιάς, Ηλεκτρονικός Μηχανικός -Υποψήφια Διδάκτωρ στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, MBA International AUEB. Η παραπάνω πρόταση κατατέθηκε στον τομέα «Περιβάλλον και Νέες Μορφές Ενέργειας».

3ο Βραβείο στην παραγωγή ρεύματος από αιολική και κυματική ενέργεια

Στον ίδιο τομέα, απονεμήθηκε το 3ο Βραβείο για την πρόταση με τίτλο «Υπεράκτιο υβριδικό σύστημα παραγωγής ηλεκτρικού ενέργειας από αιολική και κυματική ενέργεια» εμπνευστής της οποίας είναι ο Καπνόπουλος Σωτήριος, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός.

Ο Δρ. Βασίλειος Γρηγορίου, δήλωσε “Είμαστε πολύ χαρούμενοι που άλλη μία διοργάνωση Αριστείας στην Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα στέφθηκε με επιτυχία. Στόχος του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών είναι μέσα από τέτοιου είδους δράσεις να προωθήσει την επιχειρηματικότητα που θα βασίζεται στην έρευνα και την καινοτομία και να δώσει ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους που τολμούν να κάνουν πράξη τις ιδέες τους. Ελπίζουμε με αυτόν τον τρόπο να συμβάλλουμε και εμείς στο να πολλαπλασιαστούν τέτοιου είδους προτάσεις.”

Η Δρ. Πατρίτσια Κυπριανίδου δήλωσε ”Κεντρική επιδίωξη του τομέα Έρευνας και Καινοτομίας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας είναι η καινοτομία που προκύπτει από την ερευνητική δραστηριότητα να ενθαρρυνθεί και να χρηματοδοτηθεί.

Σχεδιάζονται και υλοποιούνται για τον σκοπό αυτό συγκεκριμένες δράσεις: για την υποστήριξη του επιστημονικού και ερευνητικού δυναμικού της χώρας, ειδικά των νέων, για την αντιμετώπιση του φαινομένου της μονοσήμαντης φυγής στο εξωτερικό, την ανάπτυξη της καινοτομικής επιχειρηματικής δραστηριότητας, όπως είναι η ίδρυση του Ταμείου Συνεπενδύσεων σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων και η δημιουργία του Ελληνικού Ιδρύματος Καινοτομίας (ΕΛΙΔΕΚ).”

Ο Δρ. Χάρης Λαμπρόπουλος δήλωσε “Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που καταγράφει η ΤτΕ η Ελλάδα αυτή την στιγμή βιώνει το 3ο μεγαλύτερο κύμα μετανάστευσης.

Ο αριθμός των μονίμως εξερχόμενων Ελλήνων (ηλικίας 15-64) ξεπερνά τις 427.000 που συνεπάγεται με άμεσο ετήσιο κόστος μόνο του brain drain πάνω από 7 δις Ευρώ.

Το ΕΒΕΑ είναι το μεγαλύτερο επιμελητήριο στην Ελλάδα εκπροσωπώντας πάνω από 100.000 επιχειρήσεις. Με δράσεις του υποστηρίζει τη λειτουργεία της Θερμοκοιτίδας Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας. Είναι το πρώτο τόσο σε εθνικό όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο που αναλαμβάνει τέτοια πρωτοβουλία. Το πιο σημαντικό στοίχημα είναι να στραφούμε στην νέα γενιά προτείνοντας την επιχειρηματικότητα ως θετική επιλογή, την αριστεία ως φιλοδοξία ζωής και την καινοτομία ως καταλύτη δημιουργικότητας.”

Ο κ. Αργύρης Περουλάκης δήλωσε “Η επιχειρηματικότητα και η καινοτομία είναι κομβικής σημασίας για την Ευρωπαϊκή Ένωση αφού αποτελούν τις ναυαρχίδες της ανάκαμψης και της βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας των Κρατών Μελών της. Αποτελούν, επίσης, για την Ελλάδα την ελπίδα για ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης που θα στηρίζεται στους νέους επιστήμονες!

Σε αυτό το πλαίσιο υποστηρίξαμε την προσπάθεια της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας, του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και της Θερμοκοιτίδας Νεοφυών Επιχειρήσεων του ΕΒΕΑ για επιβράβευση της αριστείας στην καινοτομία και επιχειρηματικότητα στη χώρα μας!”.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...