Το 12 Αφρικανικό φεστιβάλ έδωσε ηχηρό παρόν και φέτος.

Το 12 Αφρικανικό φεστιβάλ έδωσε ηχηρό παρόν και φέτος.
Για  άλλη μια φορά το φεστιβάλ αφρικανικών χωρών ενθουσίασε το κοινό που έδωσε το παρόν γεμίζοντας τους κήπους της πρεσβείας .

Της Νίκης Βασιλείου

Τα περίπτερα όλων των χωρών εκπροσωπούσαν πραγματικά την κουλτούρα των περιοχών καθώς με παραδοσιακά ενδύματα και εδέσματα διεκδικούσαν τον επισκέπτη.
Νεαρές και νεαροί μάλιστα από την Νιγηρία , την Τυνησία ,την Αίγυπτο ,την Κένυα και άλλες χώρες ντυμένοι με τις παραδοσιακές τους στολές  συμπλήρωναν την πολύχρωμη εικόνα της Αφρικής . Τα χειροποίητα κοσμήματα , τα υφάσματα, τα έργα τέχνης από κάθε χώρα είχαν μεγάλη ζήτηση στο αφρικανικό φεστιβάλ και από πολύ νεαρές ηλικίες.
Η αλήθεια είναι βέβαια  ότι από όλα τα περίπτερα των χωρών τα προηγούμενα χρόνια κάναμε μια πιο παρατεταμένη στάση  στο περίπτερο της Αιθιοπίας  όχι μόνο για τα χειροποίητα αντικείμενα αλλά και για το αιθιοπικό τους φαγητό .  Φέτος όμως δεν μπορούμε να πούμε ότι έγινε το ίδιο . Στο περίπτερο της Αιθιοπίας αυτή τη φορά τα πράγματα  ήταν λίγο απογοητευτικά.
Πρώτα πρώτα ,το φαγητό τους δεν ήταν αιθιοπικό . Η ιντζέρα που είναι το παραδοσιακό τους ψωμί δεν είχε καμία σχέση με την αιθιοπική ιντζέρα κι επίσης δεν ξέραμε ότι στο αιθιοπικό μενού ο μοσχαρίσιος κιμάς θεωρείται αιθιοπικό φαγητό . Το χόμος  που είναι αραβικό  μας το πασάρανε για αιθιοπικό και το κοκκινιστό κοτόπουλο ψημένο στιφάδο  και αυτό πήγαν να μας πείσουν ότι είναι παραδοσιακή αιθιοπική συνταγή.  Πραγματικά θα ήταν κρίμα να χαλάσουν τον χαρακτήρα του φεστιβάλ και τα περίπτερα των χωρών να έχουν μαϊμού χαρακτήρα . Η αυθεντικότητα είναι αυτή που προσελκύει τον κόσμο στο φεστιβάλ . Αν χάσουν την αυθεντικότητά τους τότε δεν θα μιλάμε για αφρικανικό φεστιβάλ. Επίσης από ότι καταλάβαμε στο αιθιοπικό περίπτερο δεν υπήρχαν Αιθίοπες παρά μόνο Έλληνες , οι οποίοι μάλιστα κάποια στιγμή παρεξηγήθηκαν και μεταξύ τους και έπεσαν και κάτι μικρά σπρωξιματάκια ανάμεσα σε δύο κυρίες που σέρβιραν . Ίσως τελικά ,συγνώμη που θα το πω, όπου ανακατευτούμε εμείς οι Έλληνες  τα κάνουμε λίγο πρόχειρα . 
Ελπίζω την επόμενη χρονιά το Αιθιοπικό περίπτερο να σταθεί αντάξιο των περιστάσεων διότι ότι χάνεται δεν ξανακερδίζεται εύκολα.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...